Jaunam kauniečiui agresyvus vėžys smogė staiga: šeima prašo pagalbos | Kas vyksta Kaune

Jaunam kauniečiui agresyvus vėžys smogė staiga: šeima prašo pagalbos

Asm. archyvo, R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauniečiai socialiniame tinkle dalijasi pagalbos prašymu – dėl sunkios ligos kenčiančiam vaikinui reikalinga parama. Eimantui Zakšauskui šiuo metu vos septyniolika, tačiau jis turi kovoti su itin sunkia vėžio forma – paaugliui nustatyta reta ir agresyvi onkologinė liga – kairės kojos šlaunikaulio osteosarkoma.

Jautria istorija savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo Eimanto mama Jolanta Žvikevičienė – ji papasakojo, kad jauniausiam sūnui blogai pasidarė dar rugsėjo mėnesį. Nors pradžioje atrodė, kad tai tik paprastas kojų raumenų skausmas, tačiau viskas buvo daug blogiau.

„Eimantas visada buvo sveikas vaikas, lankė įvairias sporto, kovos menų treniruotes. Vieną savaitgalį grįžęs iš sodo pasakė, kad skauda kojos raumenis. Apžiūrėjus, sužeidimų nebuvo, paklausus, ar nepasitempė, jis tik pajuokavo, kad tikriausiai per mažai sportuoja“, – istoriją pradėjo Jolanta.

„Po kelių dienų skausmas nesumažėjo, o situacija vis blogėjo, kadangi Eimantas visiškai negalėjo atsitūpti. Iš karto su juo nuvykome į Kauno klinikų skubios pagalbos skyrių. Ten gydytojas apžiūrėjo, padarė nuotrauką, ultragarsą, kompiuterinę tomografiją. Atsakymo laukti ilgai neteko“, – apie pasaulį apvertusią dieną rašė ji.

Gydytojai pranešė sukrečiančią žinią

Šeima nesitikėjo, kad paprastas kojos skausmas gali baigtis tokiomis naujienomis. Gydytojai pranešė apie kažkokį darinį – įtariamas kaulų vėžys, todėl Eimantas buvo paguldytas į skyrių, kad būtų atlikti išsamesni tyrimai.

„Tuo momentu žemė iš po kojų slydo, visas pasaulis apvirto aukštyn kojom, o aš net neturėjau galimybės išlieti savo emocijų, kadangi turėjau tramdytis dėl vaiko, kuris puikiai suprato, kokia tai liga“, – sunkios akimirkos emocijomis dalijosi kaunietė.

„Ligoninėje jam buvo padaryti visi įmanomi tyrimai, paimta biopsija. Atsakymo laukti teko ilgai, nes tyrimai patvirtinimui buvo išsiųsti į Olandijos auglių centrą. Turėjome vilties, kad auglys nepiktybinis, deja, pasitvirtino baisiausi nuogąstavimai… Eimantui diagnozuota reta ir agresyvi onkologinė liga – kojos šlaunikaulio aukšto laipsnio osteosarkoma. Ewingo sarkoma“, – apie diagnozę kalbėjo Jolanta.

Eimantui tik septyniolika…
Jo liga smogė netikėtai, kaip perkūnas iš giedro dangaus. Tai nutiko rugsėjo mėnesio…

Posted by Jolanta Zvikevičienė on 2021 m. sausio 4 d., pirmadienis

Eimanto laukia ilgas ir varginantis gydymas

Moteris savo „Facebook“ paskyroje papasakojo, koks gydymas buvo skirtas sūnui ir kiek dar teks iškentėti, jog galbūt jam pagerėtų.

„Buvo atsiųstas iš Olandijos gydymo planas: 10 chemoterapijų, kelio ir šlaunikaulio protezavimas ir 20 chemoterapijų. Po jų laukia dar mažiausiai trys operacijos, sunkios reabilitacijos ir ilgas gydymas“, – dėstė ji.

„Kol kas mes išlaikėme 5 chemoterapijas ir labai laukiame operacijos. Kiekviena chemoterapija atima vis daugiau jėgų. Eimantas niekada negaili savęs, nesiskundžia. Vokietijoje individualiai gaminamas protezas, todėl operacija turėtų būti atlikta sausio pabaigoje. Jis kovoja, o mes tikime, kad viskas bus gerai ir visas jėgas skiriame jo pasveikimui“, – apie varginantį gydymą rašė J. Žvikevičienė.

Vaikino kasdienybė – ligoninė

„Pagal statistiką, jeigu vėžys nėra išplitęs, išgyventi 5 metus yra 80 proc. Tačiau mums suteikia vilties žmonės, kurie išgyvena 10-20 metų. Mes meldžiamės, kad viskas būtų gerai.

Jeigu reikėtų pasakyti, koks yra Eimantas, ilgai negalvojus atsakyčiau, kad tai beprotiškai kantrus paauglys, kurio patys gražiausi metai – operacijos, lašelinės, pykinimas naktimis ir dienomis – tai ilga kelionė į gyvenimą, į kurį sūnus be galo stipriai kabinasi, nes turi tikslą. Tikslą pasveikti, mokytis ir sportuoti. O mes meldžiamės, kad tie tikslai būtų pasiekiami“, – viltingai rašė Eimanto mama.

Šiuo sudėtingu šeimai ir Eimantui metu labiausiai padeda žmonių, draugų, klasės draugų, artimųjų, vaikino sporto trenerio palaikymas, gautos žinutės, skambučiai, laiškai.

„Dėkojame Jums, ištiesusiems paramos ranką Eimantui, sergančiam pačia sunkiausia liga. Tokių žmonių kaip Jūs dėka pildosi Eimanto svajonės, nusišypso jo akys, stiprėja Viltis. Jūsų Gerumas – tai Eimanto žingsnis į Ateitį. Tai galimybė Eimantui pasveikti, toliau bręsti, augti, mokytis, kurti ir tikėti, kad ši liga paliks mūsų namus“, – padėkos žodžius išsakė J. Žvikevičienė.

Padėti Eimantui ir jo šeimai galite šiais būdais:

Gavėjas: Eimanto Zakšausko labdaros ir paramos fondas

Fondo atsiskaitomoji sąskaita: LT49 7300 0101 6599 9639

Paskirtis: parama

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA