Šalies vadovai sveikina sentikius ir stačiatikius šv. Kalėdų proga | Kas vyksta Kaune

Šalies vadovai sveikina sentikius ir stačiatikius šv. Kalėdų proga

LRV nuotr.

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė ir prezidentas Gitanas Nausėda sveikina Lietuvos ortodoksų (stačiatikių) ir sentikių bendruomenes šv. Kalėdų proga.

„Šventos Kalėdos – susikaupimo ir susitelkimo į pamatines vertybes metas. Tai ypač jaučiame dabartiniame nerimo ir vilties kupiname pasaulyje. Linkiu, kad šį šventinį laikotarpį Jus lydėtų širdžių šiluma ir dvasios artumas. Jaukių šventų Kalėdų, laimingų ir sveikų Naujųjų metų!“, – sakoma premjerės sveikinime.

Papildyta sausio 7 dieną 08.50 val.

Prie sveikinimų prisideda ir prezidentas G. Nausėda.

„Brangūs tikintieji, mieli bendrapiliečiai, šventas Kalėdas šiemet pasitinkame neįprastai. Kiekviena šeima susiduria su iššūkiais, su nerimu ar skausmu. Tačiau ilgus amžius mūsų daugiatautės ir daugiakultūrės valstybės stiprybė buvo ir, tikiu, yra gebėjimas susitelkti prieš negandas ir tapti vieninga bei tvirta bendruomene“, – savo sveikinime teigia šalies vadovas.

Prezidentas palinkėjo įveikti mums tekusius laikmečio išbandymus, kad taptume stipresni, iš naujo atradę tikrąsias vertybes: tikėjimą, šeimos ryšį, artimo meilę.

„Užgimusi šventų Kalėdų šviesa ir viltis tegul gyvuoja kiekvieno mūsų širdyje. Sveikatos ir santarvės Jūsų šeimoms, gerovės ir klestėjimo mūsų valstybei!“ – tikintiesiems linki šalies vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA