Pasipiktinusi grožio specialistė: per tokius išgamas dar ilgai negalėsime dirbti | Kas vyksta Kaune

Pasipiktinusi grožio specialistė: per tokius išgamas dar ilgai negalėsime dirbti

Skaitytojos nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi kaunietė, kuri stebėjosi jaunų gyventojų neatsakingumu. Susirinkęs būrys jaunuolių parke laiką leido nesilaikydami karantino reikalavimų ir nedėvėdami nosies ir burną dengiančių priemonių. Skaitytoją nuliūdino toks elgesys, dėl kurio likę gyventojai gali likti be pajamų dar ilgiau nei planuota.

„Šiandien, Sausio 5 dieną, vaikščiodama su šuniu Aukštuosiuose Šančiuose mane labai supykdė grupelė jaunuolių, kurie netik buriavosi, tačiau stovėdami vienas šalia kito nedėvėjo net kaukių“, – užfiksuotą pažeidimą komentavo moteris.

Moteris teigė, kad nuotraukos kokybė galbūt nėra pakankama, kad įžiūrėti stovinčiųjų asmenų veidus, bet matoma, kad jie nedėvi apsauginių kaukių, kurios pagal karantino įstatymus yra privalomos.

Kaunietę toks elgesys papiktino, nes platinamas virusas epidemiologinės situacijos šalyje negerina, o kai kurie verslai jau gan ilgą laiką negauna jokių pajamų, nes jų veikla yra uždrausta.

„Dirbu grožio salone. Per pirmąjį ir per antrąjį karantiną iškart užsidarėme. Pajamų nebėra. Laikausi visų nurodymų ir rekomendacijų, kad tik kuo greičiau viskas pasibaigtų ir stotų į savo vėžias.

Šiuo metu darbas grožio sektoriuje yra griežtai draudžiamas (kaip ir daugelyje kitų darbų). Suprantu, jog ribojimai jau tikrai daug kam atsibodo, tačiau per tokius išgamas mes dar tikrai ilgai negalėsime dirbti“, – piktinosi skaitytoja.

Ji taip pat atkreipė dėmesį ir į pareigūnų darbą, kurie stengiasi užtikrinti Vyriausybės įvestus judėjimo ribojimus, kai asmenys negali palikti savo gyvenamosios savivaldybės be rimtos priežasties.

„Taip pat nesuprantu ir policijos darbo. Stabdys atsitiktinai pasirinktą automobilį? Ar tikrai didelė tikimybė užsikrėsti automobilyje važiuojant atsiimti siuntinio, užsipilti kuro, ar vykti į rajoną, kitą savivaldybę ar miestą pirkti daikto rasto internete pvz.: baldai, automobilis ar kita namam buitiškai svarbi prekė?“, – klausimus kėlė ji.

„Galbūt didesnė tikimybė yra užsikrėsti ir „parnešti“ virusą namiškiams buriuojantis grupei žmonių be kaukių? Juk asmenų kontaktas yra žymiai ilgesnis už apsipirkinėjimą maisto prekių parduotuvėje.

Manau policija labiau turėtų atsižvelgti į vaikščiojančius asmenis lauke, o ne sėdinčius mašinoje. Suprantu, kad šalta ir jiems, bet manau kaip ištvėrė 8 valandas stovėdami lauke prie blokadų savaitgaliais taip manau galėtų išlipti bent 2 minutėms ir išskirstyti grupę žmonių lauke, nes kam nors tai gali būti paskutinis vakaras šeimoje“, – pareigūnams kelis patarimus dėl darbo skyrė skaitytoja.

Kaunietė, užfiksavusi kelių jaunuolių būrelį, taip pat norėjo atkreipti dėmesį į nepilnamečių tėvus ir į tai, kad piniginę atsakomybę už jų veiksmus greičiausiai teks prisiimti tėvams ar globėjams, o ne pažeidimą padariusiems vaikams.

„Taip pat noriu atkreipti ir tėvų dėmesį, nes galbūt šioje ar kitoje nuotraukoje pamatysite taip elgiantis savo vaiką, o baudas mokėsite už nepilnamečius Jūs“, – rašė ji.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA