Iš pareigų traukiasi NVSC direktoriaus pavaduotojas G. Nariūnas | Kas vyksta Kaune

Iš pareigų traukiasi NVSC direktoriaus pavaduotojas G. Nariūnas papildyta

BNS 2021/01/05 11:18
Asociatyvi / LRV nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC), atsakingo už epidemiologinius koronaviruso tyrimus, direktoriaus pavaduotojas Giedrius Nariūnas traukiasi iš pareigų.

Tai BNS antradienį patvirtino įstaigos atstovė Lina Grinytė-Jauniškienė.

Ji teigė, kad vienas NVSC vadovų atsisakė komentuoti pasitraukimo priežastis, su pačiu G. Nariūnu BNS susisiekti nepavyko.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigė, kad nebuvo informuotas apie tai, kad NVSC palieka vienas pagrindinių įstaigos vadovų.

„Aš nebuvau informuotas, tiesiog dabar sužinojau šitą faktą išėjęs iš susitikimo su prezidentu“, – žurnalistams antradienį sakė sveikatos ministras.

Pasak jo, apie pavaduotojo pasitraukimą ir jo priežastis turėtų komunikuoti NVSC direktorius.

Dėl neaiškios mirčių statistikos pastaruoju metu įstaigos vadovybė sulaukė tiek sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio, tiek premjerės Ingridos Šimonytės kritikos.

Sveikatos apsaugos ministras A.Dulkys yra sakęs, kad centro procesus reikia peržiūrėti iš esmės.

NVSC vadovas Robertas Petraitis sekmadienį surengtoje spaudos konferencijoje aiškino, kad situacija dėl daugiau nei tūkstančio neapskaitytų mirčių susidarė ne dėl jo vadovaujamos įstaigos kaltės, o dėl ligoninių laiku nepateikiamos informacijos.

G. Nariūnas NVSC direktoriaus pavaduotoju dirba nuo 2016 metų balandžio.

Būtina stiprinti NVSC veiklą

Būtina stiprinti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) veiklą, tačiau centro vadovo R. Petraičio atsakomybės klausimas nėra pagrindinis, sako prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta.

„Turbūt visiems akivaizdu, kad šios institucijos vykdomos funkcijos galėtų ir turėtų būti vykdomos geriau“, – po prezidento Gitano Nausėdos susitikimo su sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu sakė S. Krėpšta.

Jo teigimu, šalies vadovas A. Dulkiu aptarė būtinybę stiprinti NVSC veiklą „ir kitas įstaigas, kurios yra kertinės“.

Kalbėdamas apie NVSC vadovo R. Petraičio atsakomybę, S. Krėpšta taip pat pabrėžė, kad „vieno žmogaus klausimas“ šiuo atveju nėra pagrindinis.

A. Dulkys po susitikimo su G. Nausėda sakė planuojantis dar vieną pokalbį su NVSC vadovu apie tai, „kaip jis matytų savo atsakomybę šioje situacijoje“.

Sveikatos apsaugos ministerija praėjusią savaitę pranešė, kad vykdant NVSC veiklos skaitmenizavimą, buvo aptiktos 804 neapskaitytos mirtys, susijusios su koronavirusu.

A. Dulkys praėjusį antradienį su R. Petraičiu aptarė susidariusią situaciją, tačiau teigė, kad NVSC vadovo atsakymai jo neįtikino, todėl paprašė juos pateikti raštu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA