Lietuvą pasiekė trečioji vakcinos nuo COVID-19 siunta | Kas vyksta Kaune

Lietuvą pasiekė trečioji vakcinos nuo COVID-19 siunta atnaujinta

Asociatyvi / SAM nuotr.

Pirmadienį 9 val. ryto į Lietuvą lėktuvu iš Vokietijos buvo pristatyta trečioji dviejų farmacijos kompanijų „BioNTech” ir „Pfizer” sukurtos vakcinos nuo koronaviruso (COVID-19) siunta su 20475 vakcinos dozėmis.

Siunta buvo pristatyta į Ekstremalių sveikatai situacijų centro (ESSC) sandėlius ir patalpinta į ultra žemos temperatūros šaldiklius, nupirktus specialiai šioms vakcinoms, kurios turi būti laikomos -75 laipsnių temperatūroje, rašoma Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Iš ESSC sandėlių jos bus transportuojamos į penkis centrus, koordinuojančius vakcinavimą regionų gydymo įstaigose: Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikas, Klaipėdos universitetinę ligoninę, Respublikinę Šiaulių ligoninę, Respublikinę Panevėžio ligoninę.

Vakcinos bus transportuojamos naudojant šaldymo įrangą, kuri užtikrina „šalčio grandinės” palaikymą ir temperatūrinio režimo atsekamumą viso transportavimo metu.

Pirmoji siunta užpraeitą savaitgalį išdalinta penkioms pagrindinėms šalies ligoninėms – pradėtas medikų vakcinavimas, šios vakcinos dozės išnaudotos praėjusios savaitės viduryje.

„BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina yra pirmoji ir kol kas vienintelė, kurią leista naudoti Europos Sąjungoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA