Kauno apylinkės kviečia pasivaikščioti gamtos įvairovėje | Kas vyksta Kaune

Kauno apylinkės kviečia pasivaikščioti gamtos įvairovėje

Kadagių slėnis / Organizatorių nuotr.

Kaunas – antras pagal dydį Lietuvos miestas, kuris pastaraisiais metais gerokai atsinaujino ir sukūrė dar daugiau erdvių aktyviam poilsiui gamtoje. Tokius objektus, kaip Pažaislio vienuolyną, Kauno pilį matėme ne kartą. Tačiau be išskirtinių statinių Kauno apylinkėse gausu ir įspūdingų takų gamtos apsuptyje.

Visai netoli už Kauno ribos, Dubravos miškuose plyti Dubravos rezervatinė apyrubė. Tai – didžiulė aukštapelkė su ilgu pažintiniu taku. Ne tik puiki vieta pasivaikščioti gamtoje ir įkvėpti gryno miško kvapo, bet ir pasigrožėti išskirtine pelkės augalija.

Keliaukime toliau, į Arlaviškių kaimo pakraštį. Jame įsikūręs įspūdingais Kauno marių vaizdais garsėjantis Kadagių slėnis. Šis Kauno marių šlaitas, apaugęs kadagiais, turi 1,3 km ilgio apžvalginį taką, kurio beveik pusę sudaro pakeltas lentinis takas.

Kadagių slėnis / Organizatorių nuotr.

Kadagių slėnio oras pasižymi išskirtiniu tyrumu, nes kadagys – vienintelis Lietuvoje augantis augalas, kuris turi dezinfekuojančias savybes. O prie oro dar pridėjus ir nepakartojamus aukšto šlaito vaizdus, galite pasijusti tarsi po spa procedūrų.

Netoli Žiegždrių, Kauno marių regioniniame parke, rasite ir kitą, mažiau žinomą, bet ne ką mažiau įdomų taką. Tai – Žiegždrių geologinis takas, kurio ilgis – 1,6 km. Čia rasite ne tik žaliuojančius marių šlaitus, bet ir susižavėjimą sukelsiančius geologinius paminklus.

Kadagių slėnis / Organizatorių nuotr.

Dėl nuošliaužų susidarę vaizdingi uolėti žemės piešiniai sudomins ir didelius, ir mažus. Tai – ne tik molo sluoksniai, bet ir konglomeratų ertmės su nedideliais varvekliais.

Jei dar nesuplanavote savo laisvadienių, leiskitės tyrinėti Kauno apylinkių ir įvairių jose esančių pėsčiųjų takų drauge su www.keturiossostines.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA