Koncertas „Tyliai švelniai“: prisiliesti prie savo žmogiškumo | Kas vyksta Kaune

Koncertas „Tyliai švelniai“: prisiliesti prie savo žmogiškumo

Paskutinę šių išskirtinių ir sudėtingų metų dieną portalas „Kas vyksta Kaune“ 16 val. kviečia pasimėgauti šventiniu koncertu „Tyliai švelniai“ iš Užutrakio dvaro rūmų.

Kol turite likti savo gyvenamoje vietoje, dovanojame galimybę pamatyti kaip dabar atrodo Užutrakio dvaro parkas Trakuose. Baltoje salėje su spindinčiais sietynais, paveikslais, baltu fortepijonu, ežero ir gamtos apsuptyje pakylėtai palydėkime metus.

Koncertas nufilmuotas prieš pat Kalėdas, tad jis dvelkia kalėdiniu jaukumu ir jautrumu, primena, kaip svarbu mums „prisiliesti prie savo žmogiškumo, pajusti tai, kas mus naikina. Labai, labai svarbu suvokti, kad iš visų gyvybės rūšių tik žmogus turi galimybę atgimti, prisikelti naujam gyvenimui. (..) Mūsų žmoniškumas – Dievui aukščiausia garbė! Religija, kaip ir kultūra, augina mumyse gebėjimą save pašvęsti teisingumui ir artimo gerovei, sąmoningumą, kad niekada nepabėgtume, neperžengtume kito žmogaus skausmo, baimių, ligų.“ (kunigas Benediktas Jurčys).

Šventinio koncerto metu operos solistė Dovilė Kazonaitė ir pianistė kaunietė Milda Umbrusevičiūtė atliks Bach, Gounod, Debussy, Poulenc, Lara, Berlin ir Jautakaitės kūrinius. Šiuo koncertu menininkės švelniai apkabins kiekvieną žmogų, išalkusį apkabinimų, mintimis prisiglaus prie kiekvieno liūdinčio, sergančio, laukiančio, atras vilties, tikėjimo bei nepaprastų žmogaus galių stebuklus.

Renginio transliaciją kviečiame žiūrėti gruodžio 31 d. 16 val. portale „Kas vyksta Kaune“ ir „Klasikos degustacija“ „YouTube“ paskyroje.

Koncertą dovanoja klasikinės muzikos renginių organizatoriai „Klasikos degustacija“ ir Trakų kraštą reprezentuojantis restoranų tinklas „Senoji kibininė“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA