Kauno rajone užges šventinės eglės: laikinai uždaroma Raudondvario dvaro teritorija | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone užges šventinės eglės: laikinai uždaroma Raudondvario dvaro teritorija

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

2021-ieji metai Kauno rajono savivaldybėje bus pasitikti užgesinus seniūnijų, miestelių ir kultūros centrų Kalėdų eglutes. Šis sprendimas priimtas reaguojant į LR Vyriausybės rekomendacijas ir siekiant užtikrinti maksimalų gyventojų saugumą pandemijos metu.

„Eglučių apšvietimo išjungimas – tai ir priminimas, kokią pandemiją pasaulis dabar išgyvena, tai ir skaudžių praradimų, COVID-19 infekcijos aukų, kurių Lietuva pastarosiomis paromis jau skaičiuoja po septynias dešimtis bei daugiau, atminimo pagerbimas. Paskui, po kelių valandų ramaus susikaupimo vėl įžiebtos šviesos sustiprins viltis, kad tamsa trauksis, ir pandemija, visiems susitelkus, tikrai bus įveikta“, – 2021-ųjų išvakarėse sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai, šventinių eglių apšvietimas bus išjungtas nuo 2020 m. gruodžio 31 d. 12 val. iki 2021 m. sausio 3 d. 24 val.

Įžiebta Raudondvario eglutė

„Masiniai susibūrimai yra pagrindinis koronaviruso užkrato šaltinis. Apribojimai nėra malonūs, bet likdami namie ir iškęsdami laikinus nepatogumus, galėsime išsaugoti žmonių gyvybes“, – kreipėsi į gyventojus Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius.

Į Raudondvario dvaro teritoriją patekti nepavyks

Raudondvario dvaro direktorė Snieguolė Navickienė informavo, kad Naujųjų metų išvakarėse šio dvaro parko teritorija taip pat bus uždaryta, o pagrindinė Kauno rajono Kalėdų eglė ir kitos šviesų instaliacijos bus išjungtos. Gruodžio 31 d. į dvaro teritoriją galės patekti tik tądien santuokas Kauno rajono CMB registruojantys jaunavedžiai.

Kauno rajono savivaldybė primena, kad judėjimas tarp savivaldybių šalyje karantino laikotarpiu yra ribojamas. Gyventojai savo savivaldybės teritoriją gali palikti tik esant rimtoms priežastims, Vyriausybės potvarkiu nustatytais atvejais.

Policijos vadovai informavo, kad šventinę naktį bus rūpinamasi ne tik gyventojų saugumu, bet ir tikrinamas blaivumas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad siekiant užtikrinti gyventojų saugumą ir rūpinantis visuomenės sveikata, Naujųjų metų išvakarėse numatyta fizinėmis priemonėmis riboti patekimą ir į Rotušės aikštę tiek pėstiesiems, tiek ir automobiliams. Tai tęsis nuo gruodžio 31 d. 20 val. iki sausio 1 d. 8 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA