Kauniečių pirkinių krepšiai pilni, tačiau didelių vakarėlių nenusimato | Kas vyksta Kaune

Kauniečių pirkinių krepšiai pilni, tačiau didelių vakarėlių nenusimato

Skaičiuojant paskutines 2020-ųjų metų valandas, portalas „Kas vyksta Kaune“ nusprendė paklausinėti kauniečių, kaip jie planuoja sutikti naujuosius. Nors šalyje įvesti griežti karantino ribojimai, tačiau šventinės nuotaikos Kauno neapleidžia.

Daugelis pakalbintų kauniečių prie vieno Kauno prekybos centro naujuosius metus planuoja sutikti ramiai, be didesnių susibūrimų ar vakarėlių.

Galima pastebėti, kad kauniečiai paskutinį šių metų vakarą iš parduotuvių išeina nešini pilnutėliais pirkinių maišais, o kai kurie gyventojai pamini, kad maišų turinio turėtų pakakti ir visai savaitei.

Dalis pirkėjų atskleidė, kad naujiesiems pasirūpino ir alkoholinių gėrimų, o kiti nusipirko ne vieną limonado butelį, tačiau šis matyti skirtas bus ne vakarėliui, nes švęsti esą nenusiteikę.

Vyriausybei įvedus griežtesnius karantino ribojimus gyventojams iki 2021 m. sausio 31 dienos negalima palikti savo gyvenamosios vietos be rimtos priežasties, taip pat negalimas artimas kontaktais tarp daugiau nei vieno šeimos ar namų ūkio.

Lauke taip pat gali buriuotis tik vieno šeimos ar namų ūkio gyventojai išskyrus, jei susitinka 2 asmenys iš skirtingų namų ūkių, dėvėdami apsaugines kaukes ir laikydamiesi rekomenduojamo atstumo.

Policijos atstovai įspėja, kad nesilaikantys nurodymų ir nusprendę namuose surengti trankius vakarėlius gali susilaukti policijos pareigūnų vizito ir baudų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė, primena, kad gyventojams, nesilaikantiems karantino sąlygų, atsakomybė numatyta Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 45 str. 4 d. Veikos, sukėlusios pavojų išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms, padarytos karo, nepaprastosios padėties, mobilizacijos, karantino ar riboto karantino metu, užtraukia baudą asmenims nuo 500 iki 1500 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1500 iki 6000 eurų.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje taip pat patikino, kad atvykus policijai ir užfiksavus pažeidimą privačioje erdvėje, protokolai yra rašomi ne tik būsto šeimininkui, bet visiems dalyvaujantiems vakarėlyje asmenims.
„Ir pagrindinis dalykas, kad policija išvažiuos iš tokio iškvietimo tik tikrai įsitikinusi, kad vakarėlis yra nutrauktas“, – įspėjo R. Požėla.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad siekiant užtikrinti gyventojų saugumą ir rūpinantis visuomenės sveikata, Naujųjų metų išvakarėse numatyta fizinėmis priemonėmis riboti patekimą ir į Rotušės aikštę tiek pėstiesiems, tiek ir automobiliams. Tai tęsis nuo gruodžio 31 d., 20 val., iki sausio 1 d., 8 val.

Vis dėlto miestas planuoja sustiprinti šventinę atmosferą simboliniais naujamečiaisi fejerverkais skirtingose, tačiau iš anksto neskelbiamose miesto vietose, kad tai būtų patogiai matoma pro namų langus ar balkonus. Tokių lokacijų numatoma iki dešimties.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA