G. Landsbergis apie vakciną nuo COVID-19: vieni pirmųjų galėtų pasiskiepyti Lietuvos premjerai | Kas vyksta Kaune

G. Landsbergis apie vakciną nuo COVID-19: vieni pirmųjų galėtų pasiskiepyti Lietuvos premjerai G. Nausėda skiepytis neskubės

ELTA 2020/12/30 10:06
DELFI ir Kauno klinikų nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad tiek buvę, tiek dabartinė šalies premjerė galėtų vieni pirmųjų pasiskiepyti nuo koronaviruso, taip visuomenei parodant, kad, nepaisant partinės priklausomybės, visa šalies valdžia pasitiki vakcinomis nuo koronaviruso.

„Ypači valstybių vadovai, turi platų visuomenės pasitikėjimą. Pasiskiepydami jie siunčia žinutę visuomenės daliai, kad naudinga yra skiepytis ir kad reikia pasikliauti vakcinomis. Mano įsivaizdavimas yra toks, kad nebūtų sudarytos prielaidos, jog tai yra dabartinės valdžios galima privilegija, tai galėtų pasiskiepyti, pavyzdžiui, premjerai. Taip pat ir buvę premjerai.

Tai Saulius Skvernelis, Ingrida Šimonytė, tokiu būdu parodant, kad nesvarbu, ar tai yra opozicija ar valdančioji dauguma, bet svarbiausia žinia Lietuvos žmonėms, kad nepriklausomai nuo partinės priklausomybės, šie žmonės pasitiki skiepijimu. Ir kad tai yra vienintelis būdas sustabdyti pandemiją, kuri mus visus kankina. Taip nuimamas politinis požiūris į skiepų procesą, bet kartu išsaugojama žinia, kad visuomenės lyderiai siunčia signalą“, – „Žinių radijui“ teigė G. Landsbergis.

Prezidentas Gitanas Nausėda tuo metu teigia neseksiąs kai kurių kitų šalių lyderių pavyzdžiu ir Lietuvoje pasirodžius pirmosioms vakcinoms neskubėsiąs skiepytis. Prezidento teigimu, jis kitais būdais visuomenei įrodinės vakcinavimosi nuo COVID-19 naudą, o pats pasiskiepys, kai jam ateis eilė.

Lietuvą pasiekė jau dvi siuntos vakcinų nuo koronaviruso. Pirmoji siunta su 9 750 vakcinos dozių Lietuvą pasiekė ankstų šeštadienio rytą. Vakcinavimą Lietuva pradėjo kartu su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis – gruodžio 27-ąją.

Pirmadienį, 7 val. ryto, į Vilniaus oro uostą buvo pristatyta antroji farmacijos kompanijų „BioNTech” ir „Pfizer” bendrai sukurtos vakcinos siunta. Lietuvą pasiekė dar 10 725 vakcinos dozės. Šios siuntos skiepus planuojama panaudoti antrajam jau paskiepytų medicinos darbuotojų vakcinavimui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA