G. Nausėda pasirašė pataisas dėl labdaros medikams ir kitiems gyventojams | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda pasirašė pataisas dėl labdaros medikams ir kitiems gyventojams

BNS 2020/12/30 14:06
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pasirašė Labdaros ir paramos įstatymo pataisas, leidžiančias į paramos gavėjų sąrašą įtraukti gyventojus, daugiausia medikus, gelbstinčius užsikrėtusius koronavirusu žmones.

Tai aktualu, pavyzdžiui, Maisto bankui, kuris dabar negali remti medikų, nes jie nėra labdaros gavėjai.

Šalies vadovo patarėja socialinės politikos klausimais Irena Segalovičienė sako, kad prezidento vertinimu, įstatymo priėmimo intencija yra kilni, o kad būtų pasiekta jo tikslų, Vyriausybė turės numatyti įgyvendinimo tvarką įvertinusi visas galimas rizikas.

„Ypač svarbu, kad nebūtų sudarytos nė menkiausios prielaidos nevyriausybinių organizacijų silpnėjimui, nes mūsų valstybei reikalingas vis labiau stiprėjantis ir pilietinę galią didinantis nevyriausybinis sektorius“, – pranešime cituojama patarėja.

Pasak I. Segalovičienės, prezidentas tikisi, kad įstatymo įgyvendinimo nuostatos bus išdiskutuotos su socialiniais partneriais, ypač su nevyriausybinėmis organizacijomis, o poįstatyminiai aktai eliminuos galimas rizikas.

Seimas Labdaros ir paramos įstatymo pataisas, kurias teikė premjerė Ingrida Šimonytė bei Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas, prieš Kalėdas priėmė ypatingos skubos tvarka.

Gyventojai neprivalės tvarkyti paramos apskaitos, teikti ataskaitų Valstybinei mokesčių inspekcijai apie gautą paramą ir jos panaudojimą.

Dabar paramos gavėjais gali būti Lietuvoje įregistruoti labdaros ir paramos fondai, biudžetinės ir viešosios įstaigos, asociacijos, religinės bendruomenės, tarptautinių visuomeninių organizacijų skyriai (padaliniai), užsienyje įsteigtos lietuvių bendruomenės ir kitos lietuviškos įstaigos ar organizacijos.

Iš fizinių asmenų paramos gavėjais gali būti meno kūrėjo statuso turėtojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA