Pranešama apie net 78 koronaviruso aukas, naujų atvejų – 1921 (19 proc. teigiamų testų) | Kas vyksta Kaune

Pranešama apie net 78 koronaviruso aukas, naujų atvejų – 1921 (19 proc. teigiamų testų) 18 mirčių registruota Kauno apskrityje

Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Antradienio ryto duomenimis, Lietuvoje nustatyti jau 134 285 koronaviruso susirgimai. Pranešama apie 1 921 naują koronaviruso atvejį, pasveiko 66 485 žmonės.

Statistikos departamento gruodžio 29 d. duomenimis, patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 134 285, sergančių žmonių skaičius – 65 784. Pranešama, kad per vakar dieną patvirtintas 1 921 naujas COVID-19 susirgimas.

Per praėjusią parą nuo koronaviruso mirusių asmenų skaičius – 78, bendras mirusių nuo COVID-19 žmonių skaičius Lietuvoje – 1347, užsikrėtusių koronavirusu, bet mirusių dėl kitų priežasčių – 669. Pasveikusių žmonių skaičius – 66 485.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos gruodžio 29 d. duomenimis, per praėjusią parą ištirti 10 344 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Iš viso iki šiol ištirti 1 598 754 ėminiai.

Papildyta 09.52 val.

Šalies ligoninėse šiuo metu gydomi 2506 COVID-19 pacientai, 198 iš jų – reanimacijoje, antradienį pranešė Statistikos departamentas.

Su deguonies kaukėmis gydomi 1445 pacientai, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 124 žmonėms.

Ligoninėse iš viso užimtos 7929 lovos iš 16 tūkst. 648.

Iš 681 reanimacijos lovos užimta 450. Iš 635 lovų, pritaikytų plaučių ventiliacijai, užimta 280. Iš 6361 lovos, kurioje gali būti taikomas gydymas deguonies kaukėmis, užimtos 2323.

Mirė 50–99 metų žmonės

Nuo COVID-19 per praėjusią parą mirė 78 žmonės, jiems buvo nuo 50 iki 99 metų, rodo antradienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Dauguma mirusiųjų – vyresnio amžiaus.

33 žmonėms buvo nuo 80 iki 89-erių, 20 – nuo 70 iki 79-erių, 14 – nuo 60 iki 69-erių metų, devyniems – nuo 90 iki 99-erių.

Vienas mirusysis priklausė 50–59 metų grupei, dar vienas praėjusią parą miręs žmogus buvo 40–49 metų.

Po 18 mirčių registruota Kauno ir Vilniaus, 13 – Telšių, po septynias – Šiaulių ir Tauragės, po keturias – Klaipėdos, Panevėžio ir Utenos, dvi – Marijampolės ir viena – Alytaus apskrityse.

Praėjusią parą mirė 41 vyras ir 37 moterys.

Koronaviruso pacientų gydymas / V. Balkūno nuotr.

Papildyta 12.02 val.

Kauno apskrityje – 437 nauji koronaviruso atvejai

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtintas 1921 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejis. 571 iš jų registruoti Vilniaus, 437 Kauno, 243 Klaipėdos, 171 Panevėžio, 147 Šiaulių apskrityse. Dar 118 infekcijos atvejų patvirtinta Alytaus, 88 Marijampolės, 67 Utenos, 34 Telšių ir 28 Tauragės apskrityse. 17 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Šiuo metu atlikta 1040 atvejų epidemiologinė diagnostika (881 atvejai į NVSC sistemą pateko vėlai vakare arba naktį, todėl jie tiriami šiandien). Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 168 (iš tų atvejų, kurių epidemiologiniai tyrimai atlikti), rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose

Praėjusią parą registruoti koronavirusinės infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos departamente, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje, Šilutės ligoninėje, Skuodo rajono Mosėdžio pirminės sveikatos priežiūros centre, taip pat Mažeikių, Plungės, Molėtų, Lazdijų ligoninėse, Vilniaus Santaros klinikose, LSMU Kauno ligoninėje, Kauno klinikose, Vilniaus Žvėryno klinikoje.

Pirmadienį taip pat registruoti infekcijos atvejai, siejami su protrūkiais Vilkaviškio rajone įsikūrusiuose Didvyžių globos namuose, Marijampolės švento arkangelo Mykolo globos namuose, Šakių rajone įsikūrusiuose Kukarskės globos namuose, Šakių vaikų globos namuose, Anykščių rajone veikiančiuose Aknystos socialinės globos namuose, Vilniaus Antavilių pensionate, Vilniaus Mykolo Sopočkos hospise, Šilutės rajone veikiančiuose Macikų socialinės globos namuose.

Vakarykštę parą patvirtinti koronavirusinės infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Kauno pervežimo, pieno perdirbimo, metalo apdirbimo, reklamos, kelių priežiūros įmonėse, durų gamybos įmonėje Kėdainiuose.

Taip pat vakarykštę parą registruoti infekcijos atvejai, siejami su protrūkiais Klaipėdos rajone veikiančiose baldų gamybos, žuvies perdirbimo, kartono gamybos įmonėse, Marijampolėje veikiančioje įmonėje ,,Sūduvos vandenys”, Panevėžyje veikiančioje šildymo įranga prekiaujančioje įmonėje.

Be to, registruoti COVID-19 ligos atvejai, siejami su protrūkiais Šiauliuose veikiančiose metalo ir plastiko pramonės įmonėse, taip pat Šiaulių rajone veikiančiose baldų gamybos, maisto pramonės įmonėse.

Koronaviruso pacientų gydymas / V. Balkūno nuotr.

Vakar registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Telšiuose veikiančiose pieno perdirbimo, pakavimo, siuvimo įmonėse, taip pat įmonėje „Telšių vandenys”, Vilniuje veikiančiose pervežimo geležinkeliais, šilumos įrenginių gamybos, siuvimo įmonėse, Alytuje veikiančiose statybų, maisto pramonės įmonėse.

Registruoti ir COVID-19 atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Prienų „Revuonos” pagrindinėje mokykloje, Kauno lopšelyje-darželyje „Gandriukas”, Vilniaus lopšelyje-darželyje „Gabijėlė”, Alytaus lopšelyje-darželyje „Boružėlė”, Alytaus rajono Miroslavo gimnazijoje, Alytaus jaunimo centre, Klaipėdos vyriausiame policijos komisariate.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 171.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Papildyta 15.57 val.

Praėjusią parą fiksuotos 78 mirtys yra ne tik už pirmadienį, bet ir už ankstesnes dienas, informuoja Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Tarp naujų mirties atvejų yra tokių, kurie įvyko ir gruodžio 25-ąją, ir gruodžio 26-ąją, bet gydymo įstaigos apie juos informaciją pateikė būtent gruodžio 28 dieną. Tada mes tas mirtis ir įvedėme į savo sistemą“, – BNS atsiųstame komentare teigė NVSC atstovė Justina Petravičienė.

Anot jos, centras visuomet mirtis į sistemą suveda tada, kai gauna informaciją iš gydymo įstaigų.

„Tai nėra susiję su NVSC darbu savaitgaliais ar šventinėmis dienomis. Mūsų specialistai įprastu režimu dirba ir jomis – tiek atlieka epidemiologinius tyrimus, tiek dirba su įmonėmis, įstaigomis, organizacijomis, tiek įgyvendina visas kitas numatytas funkcijas“, – sakė centro atstovė.

„Atsižvelgus į šiuo metu gydymo įstaigoms tenkančius krūvius, vertiname, kad galėjo atsitikti taip, kad informacijos apie mirties nuo COVID-19 ligos atvejus pateikimas iš gydymo įstaigų vėluoja“, – pridūrė ji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA