Vokišką 2020-ųjų finišo tiesiąją „Žalgiris“ uždarė sunkia pergale Berlyne | Kas vyksta Kaune

Vokišką 2020-ųjų finišo tiesiąją „Žalgiris“ uždarė sunkia pergale Berlyne

„BC Žalgiris“ „Facebook“ nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygoje iškovojo penktą pergalę iš eilės. Martino Schillerio auklėtiniai pirmąjį Eurolygos ratą užbaigė Berlyne rezultatu 74:71 (12:14, 19:23, 23:11, 20:23) įveikdami vietos ALBA.

Nerezultatyviai prasidėjusioje dvikovoje per pusę kėlinio dvitaškį pataikė Marius Grigonis, o Joffrey Lauvergne dukart taikliai atakavo iš po krepšio – 6:8. Antroji pirmojo ketvirčio pusė taip pat nebuvo rezultatyvi. Po vieną baudos metimą pataikė Paulius Jankūnas ir Augustine‘as Rubitas, abu sumetė Rokas Jokubaitis, o baigiantis kėliniui iš viršaus įdėjo Martinas Gebenas – 12:14.

Antrą kėlinį taikliu baudos metimu pradėjo tas pats M.Gebenas, reidą po krepšiu surengė R.Jokubaitis, tą patį pakartojo Lukas Lekavičius, tačiau varžovai įgijo kiek didesnį pranašumą – 17:25. Netaiklų komandos draugo metimą pakartojo J.Lauvergne, dvitaškį pridėjo M.Grigonis, Nigelas Hayesas pataikė nelengvą metimą, bet „Žalgirio“ deficitas išaugo iki dviženklio – 23:33.

Keturis taškus iš eilės surinko J.Lauvergne, likus pusei minutės iki pertraukos pirmą komandos tritaškį pataikė N.Hayesas, o kėlinuką taikliu baudos metimu užbaigė Thomasas Walkupas – 31:37.

Po pertraukos aštuonis taškus iš eilės surinko du tritaškius smeigęs N.Hayesas, o J.Lauvergne dviem dėjimais iš viršaus išlygino rezultatą – 43:43. Tolimą metimą pataikė P.Jankūnas, keturis taškus iš eilės surinko A.Rubitas, o kėlinuką taikliais dvitaškiais užbaigė L.Lekavičius ir R.Jokubaitis – 54:48.

Lemiamą ketvirtį penkiais taškais iš eilės pradėjo N.Hayesas, o iš po krepšio pataikė P.Jankūnas ir J.Lauvergne – 63:59. Keturis taškus įmetė M.Grigonis, o prasidėjus paskutinei rungtynių minutei iš toli pataikė A.Milaknis – 70:65. Varžovams priartėjus šaltakraujiškai visus keturis baudų metimus realizavo M.Grigonis ir „Žalgiris“ iškovojo dar vieną pergalę – 74:71.

„Žalgiris“: N.Hayesas 18 (6 atk. kam.), J.Lauvergne 16 (7 atk. kam.), M.Grigonis 12 (5 rez. perd.), P.Jankūnas 6 (7 atk. kam.), R.Jokubaitis 6, A.Rubitas 5, L.Lekavičius 4, M.Gebenas 3, A.Milaknis 3, T.Walkupas 1 (4 rez. perd.)

ALBA: S.Fontecchio 14, L.Sikma 11, N.Giffey 11, T.Schneideris 11.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA