Kauno termofikacijos elektrinėje – dideli dūmų debesys, sklinda neįprasti garsai | Kas vyksta Kaune

Kauno termofikacijos elektrinėje – dideli dūmų debesys, sklinda neįprasti garsai papildyta

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai antradienio vakarą praneša apie įvykį Kauno termofikacijos elektrinėje. Atsiųstoje vaizdo medžiagoje matoma, kad elektrinės teritoriją Taikos prospekte apgaubė dūmų debesys, kauniečiai tariasi matantys ugnį.

Kiti skaitytojai teigia pastebėję link įvykio vietos skubančias gausias ugniagesių gelbėtojų pajėgas.

Į portalo redakciją parašęs vyras sako, kad kol kas įvykio vietoje ugniagesių nematyti, girdisi labai baisūs garsai, daug dūmų, atrodo, kad dega tikrai stipriai.

Kita skaitytoja teiraujasi, kas atsitiko, kad Kovo 11-osios gatve, visu greičiu ir su švyturėliais, Petrašiūnų link ką tik pralėkė keturios gaisrinės.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su Kauno termofikacijos elektrinės atstovu, kuris patikino, kad gaisro nėra, o įmonės teritorijoje vykdomi bandymai.

Kauno termofikacijos elektrinės komunikacijos koordinatorius Arūnas Armalis kauniečius nuramino, jog jokios nelaimės teritorijoje nevyksta ir gaisro pėdsakų nėra. Elektrinėje periodiškai atliekami testavimai, norint užtikrinti, kad techniškai viskas yra gerai.

„Elektrinė turi sutartį su „Litgrid“ dėl rezervo, todėl periodiškai turi parodyti, kad techniškai ji yra tvarkinga ir viskas veikia pagal standartus. Yra numatyti grafikai ir per kuo trumpesnį laiką turi būti sukeliama maksimali elektrinės galia.

Buvo maksimaliai užkrauta elektrinės galia, o ją nukraunant, susikaupę garai buvo išleidžiami lauk. Viskas vyko pagal planą, be trikdžių. Tokie testavimai vyksta periodiškai. Gyventojams galėjo pasirodyti kaip dūmai, galimai, dėl lauko apšvietimo, kuris apšviečia garus“, – teigė elektrinės atstovas A. Armalis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA