Aliarmas Kauno „Akropolyje“: iš pastato evakuoti žmonės | Kas vyksta Kaune

Aliarmas Kauno „Akropolyje“: iš pastato evakuoti žmonės papildyta

Asociatyvi / "Kas vyksta kaune" nuotr.

Sekmadienio vakarą iš prekybos ir laisvalaikio centro „Akropolis“ evakuoti žmonės, pranešta apie paliktą sprogmenį.

„Kas atsitiko Akropolyje? Evakavo žmones ir informavo, kad čia ne mokymai ir kuo skubiau palikti pastatą“, – portalui pranešė skaitytoja.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ nurodė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budintis pareigūnas, apie 17.51 buvo gautas pranešimas, kad „Akropolio“ pastatas užminuotas.

Iš pastato evakuoti žmonės, jų, pasak pareigūno, buvo nedaug. Įvykio vietoje dirba specialiosios tarnybos.

Papildyta 19.12 val.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento budinčio ugniagesio, pastato viduje pavojingų medžiagų nerasta. Ugniagesiai budi įvykio vietoje, laukiama išminuotojų – jie dar kartą patikrins pastatą.

Nukentėjusiųjų nėra

Iš pastato evakuoti parduotuvių lankytojai, darbuotojai bei centro administracijos darbuotojai. Nukentėjusiųjų nėra, sakė Kauno „Akropolio” valdytoja Brigita Levenauskienė.

„Dedame visas pastangas, kad užtikrintume darbuotojų bei klientų saugumą, todėl buvo priimtas sprendimas nedelsiant atlikti pastato evakuaciją. Prekybos centro veiklą atnaujinsime gavę atsakingų pareigūnų patvirtinimą, jog tai padaryti saugu”, – teigė B. Levenauskienė.

„Daugiau informacijos galėsime pateikti atsižvelgiant į tolimesnę tyrimo eigą, dėl kurios spręs policija.”

Gresia baudžiamoji atsakomybė

Jei paaiškėtų, kad tai melagingas pranešimas apie gresiantį pavojų, už šią nusikalstamą veiką numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Baudžiamojo kodekso 285 straipsnio 1 dalyje numatyta, kad tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Minėto straipsnio 2 dalyje numatyta, kad tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų ar didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos specialiosios tarnybos, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais, arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Papildyta 2020 m. gruodžio 28 d. 08.00 val.

„Dėl melagingo pranešimo pradėtas tyrimas“ – BNS informavo Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Jos teigimu, pranešimas apie menamus sprogmenis gautas apie 18 val., „Aro“ pareigūnai atvyko apie 19.30 val., o apžiūrą baigė po 20 valandos.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA