Sportiniu dronu užfiksuotame vaizdo įraše – šventinis Kaunas, kokio dar nematėte | Kas vyksta Kaune

Sportiniu dronu užfiksuotame vaizdo įraše – šventinis Kaunas, kokio dar nematėte

Sportinio drono pilotas Arminas Volksis pasidalijo galvą sukančiu vaizdo įrašu, kuriame raižo kalėdiškai papuošto Kauno dangų. Didelį greitį išvystančiu orlaiviu užfiksuotoje medžiagoje – miesto centras tokiais kampais, kokiais jį pamatysite nebent krisdami nuo rotušės bokšto į pražūtį.

„Skrendam į Kalėdinį Kauno miestą! Su šventėmis!“ – kvietė įrašą savo „Facebook“ puslapyje ketvirtadienio popietę patalpinęs vyras. Trumpa, bet efektinga medžiaga pasidalijo virš 300 socialinio tinklo naudotojų, jis sulaukė virš 600 reakcijų.

Vaizdo įraše įamžinta, kaip A. Volksis dideliu greičiu skraido palei Kauno pilį, „šoka“ nuo rotušės ir suka svaiginančius ratus aplink Kalėdų eglę, skuodžia Laisvės alėja – piloto meistriškumas ir įrenginio manevringumas tiesiog verčia iš koto.

Kaip naujienų portalui LRT.lt vasaros antroje pusėje pasakojo A. Volskis, filmavimas lenktyniniais dronais pradėjo populiarėti neseniai – bepiločių orlaivių entuziastas teigė įsitraukęs į šią veiklą, nes ji labai smagi.

Nuo 2015 m. lenktyninius dronus pilotuojantis A. Volskis yra lipęs ant nugalėtojų pakylos pasaulio taurės varžybose, o dažniausiai filmuoja sporto renginius, ypač automobilių lenktynes.

Šio tipo skraidyklė pilotuojama visiškai rankiniu būdu, su virtualios realybės akiniais – orlaivio valdytojas orientuojasi pagal juose transliuojamą vaizdą. Sportinis dronas gali išvystyti apie 170 km/val. greitį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA