Prezidentas ir pirmoji ponia padėkojo medikams už sunkų darbą – įteikė kūčiukų | Kas vyksta Kaune

Prezidentas ir pirmoji ponia padėkojo medikams už sunkų darbą – įteikė kūčiukų

"Facebook" nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana Nausėdiene šv. Kūčių dieną perdavė kūčiukų medikams, užsiregistravę „Carito“ savanoriais bendravo su vienišais senjorais.

Šalies vadovas su pirmąja ponia ketvirtadienį perdavė kūčiukų Santaros klinikų, Vilniaus miesto klinikinės ligoninės ir Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės medikams bei padėkojo už jų darbą.

„Nuoširdžiai dėkojame tiems, kurie gydo COVID-19 pacientus, už jų sunkų darbą ir atsidavimą. Per jų rankas vyksta stebuklai – žmonės grąžinami į gyvenimą, suteikiama vilties, mažinamas skausmas. Jų profesionalumas ir atjauta padeda Lietuvai įveikti pandemiją“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė G. Nausėda.

Taip pat ketvirtadienį užsiregistravę Lietuvos „Carito“ savanoriais prezidentas kartu su pirmąja ponia bendravo su vienais pasilikusiais senjorais.

„Šv. Kalėdas šiemet sutinkame neįprastai. Daugelis laušime kalėdaitį prie mažesnio, nei įprasta, Kūčių stalo. Pasigesime vaikų, brolių, sesių, tėvų, senelių, kitų giminaičių ir draugų klegesio.

Tačiau yra žmonių, kuriems šiandien dar sunkiau, kurie šalia neturi nė tų pačių artimiausių, kurių žvilgsnis ar ištarti žodžiai atneštų paguodą. Jų vienatvė ir prasta emocinė sveikata – visų mūsų nuostolis“, – rašė G. Nausėda.

„Šiandien kalbėjome su poniomis Romute, Genovaite, ponu Romualdu ir kitais. Jaučiamės praturtėję, nes duoti – tai gauti. Kviečiu visus, kurie pažįsta vienišų žmonių, šv. Kalėdų proga apdovanoti juos šviesia dovana – skambučiu ar kitokiu dėmesio ženklu.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA