Planuojami karantino pokyčiai: siūloma riboti keleivių skaičių automobilyje | Kas vyksta Kaune

Planuojami karantino pokyčiai: siūloma riboti keleivių skaičių automobilyje

delfi.lt 2020/12/23 11:09
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienio pavakarę Vyriausybė rinksis į posėdį, kuriame gali apsispręsti dėl karantino sąlygų pakeitimo. Aiškėja, dėl kokių naujų gyvenimo taisyklių gali spręsti ministrų kabinetas.

Nors į Vyriausybės posėdžio darbotvarkę šis klausimas dar nėra įtrauktas, antradienio vakarą šis dokumentas buvo registruotas Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM).

Ribojamas asmenų skaičius automobiliuose

Siūloma nurodyti, kad automobiliuose, kaip ir kitose viešose vietose, asmenų skaičius būtų ribojamas iki 2, arba nustatoma, kad jame gali būti tik vieno šeimos ūkio nariai.

Nutarimo pakeitimo teksto rengėjai teigė, jog ši priemonė mažintų kontaktus tarp asmenų ir teigiamai prisidėtų prie ligos plitimo mažinimo.

Taigi, siūloma nustatyti, kad draudžiama transporto priemonėse, išskyrus miesto, tarpmiestinio ir priemiestinio reguliaraus susisiekimo keleivinio transporto priemonėse ar transporto priemonėse, kuriose vykstama į darbo vietą, būti ne didesnėmis nei 2 asmenų arba vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narių grupėmis.

Siūlo uždrausti praktinius vairavimo mokymus

SAM, atsižvelgdama į susisiekimo ministerijos pasiūlymą, siūlo karantino laikotarpiu uždrausti vykdyti transporto priemonių vairavimo praktinius mokymus.

Pagal dabar galiojantį reguliavimą yra draudžiamas transporto priemonių vairuotojų praktinis egzaminavimas, bet ne transporto priemonių vairavimo praktinis mokymas.

Žiedinių savivaldybių klausimas kol kas nesprendžiamas

Kaip po pirmadienį vykusio VESK posėdžio sakė generalinis policijos komisaras Renatas Požėla, ribojant asmenų judėjimą buvo pastebėtas didelis judėjimas žiedinėse savivaldybėse. Rajonuose gyvenantys asmenys vyko į miestą darbo reikalais ir atvirkščiai.

„Gruodžio 18–20 dienomis vykdytos patikros patirtis parodė, kad atsižvelgiant į objektyviai susiformavusius gyventojų socialinius ir ekonominius ryšius, pasitaiko nemažai atvejų, kai asmenų judėjimas iš ir į „žiedines“ savivaldybes gali būti pateisinamas“, – rašome dokumente.

Tačiau kol kas šie galimi pakeitimai Vyriausybei nėra siūloma.

Aiškinama, kad jei tokia tvarka būtų palaiminta Vyriausybės, taip elgiamasi Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Panevėžio ir Alytaus miesto ir rajonų savivaldybėse.

„Nuo 2020 m. gruodžio 16 d. 00:00 val. iki 2021 m. sausio 3 d. 24:00 val. Lietuvos Respublikos teritorijoje ribojamas asmenų judėjimas tarp savivaldybių, išskyrus atvejus, kai vykstama: į savo gyvenamosios vietos savivaldybę; į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę dėl artimųjų giminaičių mirties; į darbą (darbo reikalais), kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje; į aptarnaujančius tarptautinius keleivių maršrutus oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų; dėl sveikatos priežiūros paslaugų; dėl kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykimas į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę yra neišvengiamai būtinas; kai asmenys, gyvenantys Vilniaus rajono ir miesto, Kauno rajono ir miesto, Šiaulių rajono ir miesto, Panevėžio rajono ir miesto bei Alytaus rajono ir miesto savivaldybėse, juda tarp nurodytų besiribojančių savivaldybių dėl objektyviai pagrįstų objektyvių priežasčių“, – rašoma dokumente.

Nutarimo projekte iš karto pastebima, kad tai galėtų papildomai padidinti gyventojų judėjimą, tad būtina aptarti, ar tvarkos pakeitimu nebus paneigiami karantino tikslai.

Primename, kad sugriežtintos karantino sąlygos įsigaliojo praėjusį trečiadienį.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA