Policija atnaujina automobilių kontrolę keliuose | Kas vyksta Kaune

Policija atnaujina automobilių kontrolę keliuose pareigūnai keis taktiką didžiuosiuose miestuose

BNS 2020/12/23 08:05
Asociatyvi / R. Tenio nutr.

Siekdama įgyvendinti draudimą gyventojams judėti tarp savivaldybių be svarbios priežasties, policija trečiadienį atnaujina kontrolės postus savivaldybių centrų prieigose. Masinis automobilių tikrinimas vėl prasidės nuo 13 valandos.

Tuo pačiu metu Vyriausybė svarstys, ar leisti gyventojų judėjimą tarp miestų ir rajonų žiedinėse savivaldybėse. Tokį pakeitimą siūlo Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija.

Policija teigia, kad daug miestų gyventojų susiję su rajonais ir atvirkščiai, taip pat tai būtų prevencija transporto spūstims bei padėtų taupyti pareigūnų pajėgumus kontrolės metu.

Vyriausybei ketinama teikti ir nutarimo projektą dėl asmenų skaičiaus ribojimo viename automobilyje.

Siūloma reglamentuoti, kad sugriežtinto karantino metu automobiliuose galėtų vykti tik vienos šeimos, namų ūkio nariai arba ne daugiau nei du kartu negyvenantys asmenys.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, Vyriausybė iki sausio 3 dienos uždraudė judėjimą tarp savivaldybių be būtino reikalo.

Masiškai tikrinti vykstančius automobilius policija nutarė savaitgaliais ir švenčių dienomis.

Pareigūnų kontrolės postai Kaune

Trečiadienį įrengti kontrolės punktai veiks iki savaitės pabaigos. Kontrolės postai vėl bus įrengti ir nuo gruodžio 31 dienos 13 val. iki sausio 3 dienos 21 valandos.

Policija ragina keliaujančius gyventojus pateikti dokumentus, įrodančius teisę judėti. Žmonėms keliauti galima darbo tikslais, vykstant pas gydytoją ar į laidotuves.

Papildyta 09.11 val.

Pareigūnai keis taktiką didžiuosiuose miestuose

Socialiniuose tinkluose policija pasidalijo svarbia informacija tiems asmenims, kurie nori įvažiuoti į kitą savivaldybę.

1. Tam tikruose postuose policija keis kontrolės kryptis, t.y. postuose dirbantys pareigūnai tikrins ne įvažiuojančius į miestus vairuotojus, tačiau ir išvažiuojančius (arba vykstančius abiejomis kryptimis). Tokia taktika dažniau bus taikoma didžiųjų miestų savivaldybėse, tačiau gali pasitaikyti atvejų ir mažesniuose miestuose.

2. Pareigūnai, nustatę, kad asmuo piktybiškai bando patekti į ne savo gyvenamosios vietos savivaldybę, neturėdamas tam jokio pagrindo, žymiai dažniau ne tik pareikalaus nutraukti kelionę ir grįžti namo, tačiau ir taikys už pažeidimus atsakomybę.

„Kas vyksta Kaune“ primena, savaitgalį griežtą judėjimo kontrolę tarp savivaldybių vykdžiusi policija patikrinimo postuose kelionės neleido tęsti daugiau kaip 12,2 tūkst. automobilių. Gruodžio 18-20 d. Kauno apskrityje sustabdytos 97 099 transporto priemonės, 2 689 iš jų apsuktos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA