Prie siuntų terminalo autobusų stotyje nusidriekė eilės: siuntinius išsiųsti spėja ne visi | Kas vyksta Kaune

Prie siuntų terminalo autobusų stotyje nusidriekė eilės: siuntinius išsiųsti spėja ne visi

T. Stabingio „Facebook“ nuotr.

Kauniečiai pirmadienį pastebėjo, jog prie Kauno autobusų stoties nusidriekė nemenka eilė žmonių. Eilė susiformavo prie siuntų terminalo, kur gyventojai gali išsiųsti arba atsiimti autobusais pristatomas siuntas. Karantino metu smarkiai išaugo siuntų pristatymo poreikis – šoktelėję klientų srautai užklupo siuntų tarnybas netikėtai, o dalis miestiečių siuntų nespėja išsiųsti net prastovėję ilgoje eilėje.

„Autobusų siuntų terminalas nespėja dirbti – kaip išsiųsti siuntas, jei važiuoti į kitą miestą negalima nuosavu transportu? Terminalas dirba iki 19.30 val. Atvažiavus išsiųsti siuntą po darbo, eilė buvo tiek drive-in, tiek ir prie langelio, tai prastovėjus eilėje teko nusivilti ir apsisukus važiuoti namo, nes darbuotojai nebeaptarnavo susirinkusių žmonių“, – apie nemalonią situaciją pasakojo skaitytoja.

„Karantino laikotarpiu, čia vienintelis būdas išsiųsti siuntas, kad jos tą pačią dieną pasiektų adresatus, tai ką daryti, jei ekstra siuntinį turi, o gali nuvažiuoti tik po darbo?“ – nerimavo ji.

Kaunietė pridūrė, kad esant tokiam dideliam srautui žmonių, terminalai galėtų dirbti kiek ilgiau. „Keleivių juk mažai, tai siuntas tikrai apsimoka vežioti“, – svarstė moteris.

Tuo metu „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė nuotrauka, kaip atrodo eilė prie minėto Kauno autobusų siuntų terminalo pirmadienio vakarą.

Bendrovės „Kautra“ teikiamos paslaugos „Siuntos autobusais“ vadovė Indrė Ūsaitė-Šlenderienė anksčiau yra minėjusi, jog tinkamiausias metas apsilankyti Kauno terminale yra ankstus rytas, nes tuo metu eilės yra mažiausios. Ji taip pat patarė siuntas siuntimui paruošti iš anksto, jog prie terminalo užtruktumėte kuo trumpiau, aptarnavimas vyktų greičiau ir sklandžiau.

„Esant galimybei, siuntą verta supakuoti iš anksto. Siuntų kiekis šiuo laikotarpiu – itin didelis, todėl saugi pakuotė ypač svarbi, norint apsaugoti siuntą transportavimo metu. Tam, kad nereikėtų ilgai pildyti duomenų atėjus į siuntų terminalą, juos galima užpildyti iš anksto, internetu. Sutaupysite laiko ir pagreitinsite siuntos priėmimą. Bene svarbiausias ir paprasčiausias patarimas – nepalikti visko paskutinei dienai ir žinoti terminalų darbo laiką“, – anksčiau kalbėjo I. Ūsaitė-Šlenderienė.

„Dauguma terminalų darbą pradeda labai anksti – Kaune startuojame 05.45 val. Ryte klientų srautas būna mažiausias, todėl siuntas galima priduoti greičiausiai“, – pasakojo „Siuntos autobusais“ vadovė.

Ji taip pat paminėjo, jog šventiniu laikotarpiu dirba daugiau darbuotojų nei įprastai, veikia papildomos kasos, taip pat net ir didžiausio piko metu siuntų terminalo darbuotojai laikosi griežčiausių saugos priemonių, vyksta dažnas patalpų dezinfekavimas, ribojamas klientų skaičius patalpų viduje.

Kauno terminale siunčiant ar atsiimant nedidelių gabaritų siuntas galima naudotis drive-in langeliu. Čia neišlipus iš automobilio galima saugiai ir greitai išsiųsti ar atsiimti siuntą.

Kauno siuntų terminalas šiandien, gruodžio 22 dieną, dirba iki 19.30 val., Kūčių dieną – 5.45-17 val, o Kalėdų dieną nedirbs. Antrąją Kalėdų dieną siuntas atsiimti ar išsiųsti bus galima trumpiau – nuo 7.15 iki 17 val., o Naujųjų metų išvakarėse – 5.45-17 val. laikotarpiu. Sausio 1 dieną Kauno terminalas nedirbs.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA