Prezidentūra paskelbė apklausos duomenis: du trečdaliai gyventojų nori skiepytis nuo koronaviruso | Kas vyksta Kaune

Prezidentūra paskelbė apklausos duomenis: du trečdaliai gyventojų nori skiepytis nuo koronaviruso

ELTA 2020/12/22 12:28
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Prezidento vyriausiasis patarėjas bei Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta teigia, kad Prezidentūros prašymu atlikta naujausia gyventojų apklausa rodo, kad du trečdaliai šalies gyventojų žada skiepytis nuo koronaviruso.

„Naujausias visuomenės apklausos tyrimas buvo atliktas prieš pat įvedant griežtas karantino priemones. Jis rodo, kad du trečdaliai gyventojų, kurie yra vyresni nei 18 metų, planuoja skiepytis saugia ir prieinama vakcina nuo koronaviruso. Tai pozityvus rezultatas (…) Apie pusę asmenų iš tų, kurie norėtų skiepytis, tai norėtų padaryti kaip galima greičiau. Tai apie milijonas šalies gyventojų. Galime sakyti, kad du trečdaliai žmonių palankiai vertina vakciną ir tikisi, kad tai galėtų pakeisti pandemijos valdymą ir būti efektyvi priemonė“, – Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje sakė S. Krėpšta.

Prezidentas Gitanas Nausėda su patarėjų komanda nuotoliniu būdu susitiko su Sveikatos ekspertų tarybos nariais, ministre pirmininke Ingrida Šimonyte, sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto nariais.

ELTA primena, kad Europos Komisija patvirtino „Biontech“ ir „Pfizer“ vakciną nuo koronaviruso. Tai pirmadienio vakarą pranešė EK pirmininkė Ursula von der Leyen. Tai reiškia, kad žmonių vakcinacija nuo COVID-19 dabar galės būti pradėta ir ES šalyse. Prezidentas G. Nausėda sako, kad skiepijimas nuo COVID-19 Lietuvoje turi būti pradedamas gruodžio 27-ąją.

Kas savaitę paskiepys po kelis tūkstančius žmonių

Tikimasi, kad pirmosiomis „Pfizer-BioNTech“ vakcinos nuo COVID-19 dozėmis kas savaitę bus galima paskiepyti po kelis tūkstančius medikų ir rizikos grupės asmenų, sako prezidento patarėjas.

„Dabartinė situacija leidžia tikėtis, kad turėsime tą siuntą pirmosios „Pfizer-BioNTech“ vakcinos kiekvieną savaitę, siekiančią keletą tūkstančių vakcinų. Tai leis kiekvieną savaitę skiepyti medikus ir kitus pažeidžiamus asmenis po kelis tūkstančius kiekvieną savaitę“, – sakė S. Krėpšta.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad visuotinė COVID-19 vakcinacija Kaune bus atliekama Centrinio pašto rūmuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA