Greitąją pagalbą išsikvietęs kaunietis sulaukė keisto įspėjimo: medikai nori pasipelnyti? | Kas vyksta Kaune

Greitąją pagalbą išsikvietęs kaunietis sulaukė keisto įspėjimo: medikai nori pasipelnyti?

Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Pirmadienio popietę į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi kaunietis, sekmadienio vakarą, gruodžio 20-ąją, apsilankęs viename Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninės padalinių. Vyras tvirtina negavęs deramo gydymo, o už medikų konsultaciją jam esą pasiūlyta susimokėti papildomai. Savo ruožtu Kauno ligoninė pabrėžia, kad socialiai drausti ligoniai mokėti už paslaugas neturi.

„Susidūriau vakar su tokia įdomia situacija. Tiesiog esu sergantis jau 8 dienas su didele temperatūra, stipriai pūliuojančia angina. Paskambinęs greitajai paaiškinau, kad nepadeda net antibiotikai, kuriuos buvo paskyrus mano šeimos gydytoja, ir jau nebegaliu kentėt, nes per tiek dienų nei valgiau, nei gėriau – nusilpęs visas. Sakau, reikėtų, kad apžiūrėtų medikai. Papasakojau, kokius vaistus geriu, kaip temperatūrą numušu, sakė, viską gerai darau ir nurodė, kad pas mane medikai atvyks už valandos“, – dėstė skaitytojas.

Kaip teigė kaunietis, praėjus pusvalandžiui, jis sulaukė skambučio iš Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) pamainos vyresniosios gydytojos.

„Man pareiškia, kad jei mane medikai vešis į Infekcinių ligų kliniką, tai už visas paslaugas turėsiu susimokėti pats, nes Infekcinis skyrius yra užpildytas per daug žmonių. Aš jai sakiau, juk esu oficialiai dirbantis žmogus, darbas už mane moka socialinį draudimą, esu draustas ir kodėl aš turėčiau susimokėt už paslaugas, jeigu man labai blogai ir kviečiuosi greitąją“, – pasakojimą tęsė vyras.

Nesupratęs ką tik įvykusio pokalbio aplinkybių ir pasitaręs su žmona vyras netrukus perskambino į GMPS.

„Informavo, kad už greitosios nuvežimą nereiks mokėti, bet už medikų paslaugas reikės susimokėti. Kodėl? Atsakymo sulaukiau, kad man buvo liepta taip pasakyti. Ar yra normalu, kad greitąją išsikvietęs žmogus, dirbantis ir mokantis visus mokesčius, dar turi už viską susimokėti? Gal daugiau žmonių yra šitaip nukentėję?“ – klausimais redakciją užvertė vyras ir pridūrė manantis, kad medikai taip nori pasipelnyti.

Skaitytojas vis dėlto pateko į gydymo įstaigą – kaip rodo naujienų portalui pateikti dokumentai, pacientui LSMU Kauno ligoninės padalinyje Hipodromo gatvėje buvo atlikti kraujo ir kiti tyrimai – tačiau vykti į Baltijos g. 120 esantį Kauno ligoninės Infekcinių ligų skyrių, kur jį esą svarstyta vežti, atsisakė.

„Aš išsigandęs po šitų medikų pasakymų, kad už viską reikės susimokėti, nors esu draustas ir dirbantis, atsisakiau ten vykti, nes ir taip sunkūs dabar laikai, stengiamės taupyti kiekvieną centą. O dar galiausiai už dvi paras ir visas paslaugas kai paskaičiuotų, tai būtų šventės visos sugadintos ir man, ir mano šeimynai“, – apmaudo neslėpė vyras.

„Būtų labai įdomu gauti pokalbių įrašą ir paaiškinimus iš aukštesnes pareigas užimančių medikų ar direktoriaus, už ką turiu aš susimokėti, jeigu man yra blogai ir kviečiuosi medikus? Ar paprasto žmogaus problemos, kad Infekcinių ligų skyrius yra perpildytas?“ – klausė vyras, atsisakęs neva mokamų paslaugų ir besigydantis namuose.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ nurodė LSMU Kauno ligoninės vyr. komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas, atvežti į ligoninės priėmimo skyrius socialiai drausti ligoniai mokėti už paslaugas neturi. Tuo metu LSMU Kauno ligoninės Konsultacinė poliklinika Josvainių g. 2 karščiuojančių pacientų išvis nepriima, į ją greitosios medicinos pagalbos automobiliai nevažiuoja.

„Paciento medicininis aprašas akivaizdžiai parodo, kad ligoniui viename iš mūsų priimamųjų skyrių suteikta tiek mediko konsultacija, tiek atlikti išsamūs sveikatos tyrimai. Jei tyrimų rezultatai rodo, kad ligoniui užtenka ambulatorinio gydymo namuose, jis į ligoninę neguldomas. Tokia tvarka buvo visada – ir iki pandemijos, ir po jos“, – teigė S. Tvirbutas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA