Šeštadienį savivaldybių ribas bandė kirsti mažiau gyventojų – apsisuko beveik 4 tūkst. | Kas vyksta Kaune

Šeštadienį savivaldybių ribas bandė kirsti mažiau gyventojų – apsisuko beveik 4 tūkst.

BNS 2020/12/20 15:09
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Savaitgalį kontroliuojant judėjimą šalyje, policija šeštadienį fiksavo sumažėjusį savivaldybių sienas norinčiųjų kirsti srautą. Vis dėlto apsigręžti praėjusią parą teko beveik 4 tūkst. asmenų, kai penktadienį jų skaičius buvo mažesnis – apie 3,3 tūkst.

„Neįleistų žmonių yra daugiau negu penktadienį. Šeštadienį buvo beveik 4 tūkstančiai, tačiau matome mažesnius transporto priemonių srautus, mažiau žmonių tiesiog važiuoja per postus, palyginti su penktadieniu, kai buvo susidariusios kažkur transporto priemonių spūstys“, – BNS sekmadienį sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

„Šiaip situacija pareigūnams truputį lengvesnė kontroliuoti tą judėjimą“, – pridūrė jis.

Anot atstovo, žmonės vis tiek nevengia savaitgalį vykti į turgų, parduotuvę, „kas kažkur prie kalėdinės eglutės, kas pasivaikščioti į miestus“.

Dėl judėjimo ribojimų pažeidimų šeštadienį postuose surašyti keturi protokolai, o iš viso už karantino reikalavimų nepaisymą – 87.

„Daugiausiai yra vėlgi už būriavimąsi didelėmis grupėmis, už daugiau negu vieno šeimos ūkio susibūrimus ir už apsaugos kaukių nedėvėjimą“, – komentavo R. Matonis.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, policija penktadienį per pietus šalyje pradėjo masinę judėjimo kontrolę. Iš viso įvažiavimuose į savivaldybių centrus įrengta 250 kontrolės postų.

Užtikrinant judėjimo ribojimą tarp savivaldybių šalyje dirba apie 900 policijos ekipažų, jiems talkina šauliai, pasieniečiai, karo policija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA