Policija ragina turėti reikiamus dokumentus, norint išvengti užsitęsusio patikrinimo | Kas vyksta Kaune

Policija ragina turėti reikiamus dokumentus, norint išvengti užsitęsusio patikrinimo

BNS 2020/12/19 17:20
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Per karantiną sugriežtinus judėjimo kontrolę, Policijos departamentas ragina tarp savivaldybių keliaujančius žmones turėti su savimi reikiamus dokumentus. Kitu atveju pareigūnams tenka asmenis tikrinti duomenų bazėse, praneša LRT radijas.

„Kuriuos įmanoma patikrinti, pareigūnai patikrina duomenų bazėse, bet tai vėl šiek tiek užtrunka, dėl to susidaro spūstys. Tai galbūt ir prašymas būtų toks žmonėms, kurie per postus važiuos, kad turėtų iš anksto pasiruošę dokumentus“, – sakė departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

„Iš kai kurių postų informacija tokia, kad srautai mažesni, tačiau iš didžiųjų miestų vėlgi matome, kad srautai panašūs. Ir tikrai, nemažai žmonių vėl važiuoja kažkur apsipirkti į parduotuves, kurių dauguma netgi gal nedirba“, – pridūrė jis.

Anksčiau šeštadienį departamento atstovas teigė BNS, kad penktadienį savivaldybių ribų neleista kirsti beveik 3,3 tūkst. asmenų.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai taip pat pranešė, kad kirsti patikros punkto nepavyko ir dėl to, kad neturėjo asmens tapatybės kortelės.

„Neįleista 3277 asmenys, ir surašyti 64 protokolai už karantino reikalavimų pažeidimus, bet postuose tik trys protokolai, o visi kiti – daugiausia už veido kaukių nedėvėjimą ir daugiau nei vieno šeimos ūkio susibūrimus“, – sakė R. Matonis.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, policija penktadienį per pietus šalyje pradėjo masinę judėjimo kontrolę. Iš viso įvažiavimuose į savivaldybių centrus įrengta 250 kontrolės postų.

Užtikrinant judėjimo ribojimą tarp savivaldybių dirba apie 900 policijos ekipažų, jiems talkina šauliai, pasieniečiai, karo policija.

Policijos departamentas praėjusią savaitę atsakė į gyventojams dažniausiai kylančius klausimus apie judėjimo apribojimus.
Jei žmonėms kyla klausimų, jie gali pasiskambinti policijos informacijos telefonu 8 700 60 000, darbo dienomis – nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro. Savaitgaliais ir švenčių dienomis – nuo 8 val. ryto iki 17 val. vakaro, nurodoma Policijos departamento pranešime žiniasklaidai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA