Per plauką nuo nelaimės: vos nepartrenkta kaunietė kreipiasi į vairuotojus | Kas vyksta Kaune

Per plauką nuo nelaimės: vos nepartrenkta kaunietė kreipiasi į vairuotojus

Skaitytojos nuotr.

Penktadienio rytą Draugystės parko link pėsčiomis keliavusi kaunietė gali džiaugtis turinti antrą gimimo dieną. Kovo 11-osios gatvės gyventojus ir pro šalį vykstančius miestiečius jau kurį lauką džiugina naujai ištiestas asfaltas bei šaligatviai. Iki pilnos laimės trūksta tik saugios pėsčiųjų perėjos. Tiesa, čia jau blyksi naujai įrengtas šviesoforas, bet per geltoną signalą bandantys „prašokti“ vairuotojai nė nekreipia dėmesio į gatvę bandančius kirsti pėsčiuosius.

Penktadienį su „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekė šoką patyrusi mergina, Kovo 11-osios gatvės pėsčiųjų perėjoje jos vos nepartrenkė automobilis, o tokia pat avarinė situacija pasikartojo ir vos už kelių minučių.

„Norėčiau kreiptis į vairuotojus. Ties Draugystes parku, Kovo 11-osios gatvėje, esant naujam šviesoforui (kuris dar neveikia, tik mirksi geltona) vairuotojai nepraleidžia pėsčiųjų. Prieš geras 15 min. manęs vos nepartrenkė. Viena pusė sustojo praleisti, o kita pusė dar gazą spaudė, tarsi spėsiu per geltoną peršokti. Identiška situacija pasikartojo po 5 min. su kitu pėsčiuoju… Dar negaliu atsigauti…“, – apmaudo neslėpė mergina.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė Kauno miesto Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, Kovo 11-osios gatvėje esantis šviesoforas turėtų būti įjungtas dar šiandien. Šią informaciją apie 15 val. patvirtino ir nelaimės išvengusi mergina. „Ką tik sutvarkė šviesoforą. Būsim saugūs“, – džiaugėsi kaunietė vis tik tikėdamasi didesnio vairuotojų atidumo.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas pridūrė, kad įjungus šviesoforą, pėsčiųjų perėjos ženklinimą planuojama atlikti dar šiemet, jeigu tik leis oro sąlygos.

A. Pakalniškio teigimu, pagal sutartį rangovas įsipareigojęs Kovo 11-osios gatvės/šaligatvių remonto darbus atlikti iki 2021 metų pabaigos. „2021 m. vasarą AB „Kauno energija“ planuoja atlikti šilumos tinklų remonto darbus važiuojamojoje dalyje, atkarpoje tarp Taikos pr. ir Dujotiekio g. Baigus šilumos tinklų remonto darbus, estafetę perims kelininkai. Bus atnaujinta gatvės danga bei šaligatvis.“

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Kovo 11-osios gatvės rekonstrukcija prasidėjo birželį, čia kapitalinis remontas pradėtas nuo šaligatvių bei požeminių tinklų atnaujinimo tarp V. Krėvės ir Taikos prospektų. Gatvė tvarkoma atkarpomis, o visiškai užbaigti remonto darbus planuota kitąmet.

Nors karantino metu transporto priemonių srautas ženkliai sumažėjęs, į eismo įvykių virtinę patenka vis daugiau pėsčiųjų. Kaip jau rašyta, vien trečiadienį, gruodžio 16-ąją, Kauno gatvėse nukentėjo trys pėstieji, vieno vyro gyvybės medikams išgelbėti nepavyko.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA