„Kas vyksta Kaune“ užfiksavo, kad 21 valandą policija baigė vairuotojų patikrą (papildyta) | Kas vyksta Kaune

„Kas vyksta Kaune“ užfiksavo, kad 21 valandą policija baigė vairuotojų patikrą (papildyta) kilometrinės spūstys staiga dingo

Kaip jau rašėme anksčiau, siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, policija penktadienį per pietus šalyje pradėjo masinę judėjimo kontrolę.

Iš viso įvažiavimuose į savivaldybių centrus policija įrengė 250 kontrolės postų, čia pastatyti draudžiamieji ženklai, dalis įvažiavimų į miestus užtverta, o kai kur eismas stebimas ir vadinamaisiais trikojais.

Policija skelbė, kad blokavimo postai keliuose bus įrengti nuo penktadienio 13 val. iki sekmadienio 21 valandos. Tiesa, kaip užfiksavo portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai, penktadienio vakarą, maždaug apie 21 valandą, daugelis policijos užkardų buvo panaikinta, ir kelias valandas spūstyse stovėję vairuotojai galėjo įvažiuoti į miesto teritoriją nevaržomai.

Pastebima, kad policija aktyviai tikrinti vairuotojus pradėjo nuo 13 valandos. Žmonės, vykstantys iš darbo namo, pasiimti vaikų iš darželių ar kitais svarbiais reikalais, kai kuriuose įvažiavimuose turėjo praleisti ir po kelias valandas, tačiau 21 valandą visos mobilios užkardos buvo atidarytos ir vairuotojai be jokių trukdžių galėjo pasiekti miestą.

Kaip pasakojo portalo „Kas vyksta Kaune“ kalbinti vairuotojai, nuo Kauno laisvosios ekonominės zonos iki policijos patikros punkto Savanorių prospekte vairuotojai automobiliuose turėjo praleisti nuo 2 iki 4 valandų.

Policijos kontrolės postai prie įvažiavimų į Kauną

Didelį žmonių pyktį sukėlė įrengtos užkardos Kauno miesto teritorijoje, tokiose vietose kaip ant viaduko prie „Megos“, Vilijampolėje, važiuojant link Kaniūkų, Zuikinėje.

Skelbiama, kad iš viso šalyje savaitgalį dirbs daugiau kaip 900 policijos ekipažų, jiems taip pat talkins daugiau nei 300 šaulių, 270 pasieniečių bei apie pusšimtis karo policininkų.

Judėjimo draudimas tarp savivaldybių įvestas siekiant sumažinti COVID-19 plitimą.

Papildyta 12.19 9:10

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė, policijos pareigūnai naktį kontrolę vykdė kiek kitokiu būdu.

„Naktį tiek Kaune, tiek visoje šalyje, pareigūnai dirba kiek kitokiu režimu. Todėl situacija Kaune – ne išimtis. Ištuštėjus postams, toliau dirba mobilieji ekipažai, kurie automobilius stabdo atsitiktinai pasirinktinose įvažiavimo į Kauną vietose“, – teigė Kauno policijos atstovė.

Anot Kauno policijos komunikacijos atstovės, nuo penktadienio 21 valandos iki ryto, Kauno mieste buvo patikrinta 550 automobilių.

Kauno vairuotojai šeštadienį rytą pranešė, kad mobilūs policijos patikros punktai maždaug nuo 9 valandos ryto vėl kontroliuoja visų vairuotojų keliones, eismo dalyviai tikrinami jau įprastose vietose: ties prekybos centru „Depo“, užkardos įrengtos ir Savanorių prospekte, ties Muravos sankryža.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA