Prekybos miestelis „Urmas“: smulkiesiems verslininkams skaudžiai smogė ir karantinas, ir paskelbta neteisinga informacija | Kas vyksta Kaune

Prekybos miestelis „Urmas“: smulkiesiems verslininkams skaudžiai smogė ir karantinas, ir paskelbta neteisinga informacija

Asociatyvi, Organizatorių nuotr.

Trečiadienį per vieno iš didžiųjų Lietuvos TV kanalų žinias nuskambėjęs pašnekovo teiginys, kad prekybos miestelis „Urmas“ nedirba yra neteisingas. Kaune įsikūrusiame miestelyje veikia maisto parduotuvės ir turgus, maitinimo įstaigos teikia maistą išsinešimui. Dirba ir kitos prekybos ir paslaugas teikiančios vietos, kurių veikla yra leidžiama karantino laikotarpiu.

„Didžiąją dalį mūsų nuomininkų sudaro smulkieji verslininkai, kuriuos karantino suvaržymai veikia labai skaudžiai. Dalis jų turėjo užsidaryti visai, o tiems, kurie dirbti gali – irgi labai sunku, nes pirkėjų srautas dėl suprantamų priežasčių yra labai sumažėjęs. Todėl per vieną žiūrimiausių laidų šalyje nuskambėjęs pašnekovo teiginys, esą nedirbame visai, situaciją gali pabloginti dar labiau.

Užtikrinu, kad maisto ir kitos prekybos bei paslaugų vietos, kurių veikla šiuo metu leidžiama, tikrai dirba. Jokiu būdu nekviečiame žmonių atvykti nesant būtinybei, bet jei turite apsipirkti – prekybos miestelis šiuo metu tam yra labai palanki vieta. Dėl nedidelio pirkėjų srauto apsipirktumėte tikrai saugiai, o kartu ir padėtumėte išgyventi smulkiajam vietos verslui“, – pranešime spaudai teigė „Urmo“ marketingo vadovė Dovilė Lengvenienė.

Pasak jos, prekybininkai jau buvo pasiruošę kalėdinei prekybai, investavę daug lėšų į prekes, suruošę daug dovanų rinkinių, todėl pasekmės gali būti labai sunkios.

„Stengiamės nuomininkams pagelbėti, kaip tik galime. Viena iš priemonių – dalį pas mus įsikūrusio Centrinio Kauno turgaus prekių jau galima įsigyti internetu per programėlę „Bazzarr Delivery“, – teigė D. Lengvenienė.

Prekybos miestelis skiria labai didelį dėmesį saugiam apsipirkimui, todėl prašo savo lankytojų laikytis visų nurodymų ir rekomendacijų: tinkamai dėvėti veido kaukes, laikytis atstumų ir dezinfekuoti rankas. Kiekvieną dieną po darbo valandų prekybos salėse atliekama dezinfekcija. Prie prekybos salių durų yra dezinfekciniai skysčiai, kuriais visi lankytojai gali laisvai naudotis.

Šiuo metu „Urme“ įprastu darbo laiku dirba: Centrinis Kauno turgus, maisto prekių ir specializuotos veterinarijos prekių parduotuvės Rytinėje galerijoje, Pilkoji ir Baltoji galerijos, vaistinė Raudonajame pasaže, bankas ir valiutos keitykla. Maitinimo įstaigos ruošia maistą išsinešimui.

Iš viso čia darbuojasi apie 6 tūkstančius smulkiojo verslo atstovų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA