Aliarmas Kauno apygardos teisme: iš pastato evakuoti darbuotojai | Kas vyksta Kaune

Aliarmas Kauno apygardos teisme: iš pastato evakuoti darbuotojai papildyta

BNS 2020/12/17 10:37
R. Tenio nuotr.

Į Kauno apygardos teismą ketvirtadienį ryte paskambinęs asmuo pranešė apie pastate padėtą sprogmenį, iš teismo evakuoti darbuotojai.

Teismo atstovė Milda Bučnytė BNS informavo, kad skambučio teisme sulaukta prieš dešimtą ryto.

Papildyta 11.02 val.

Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė BNS sakė, kad teismo darbuotojai policijai bendruoju pagalbos telefonu 112 apie įvykį pranešė 9.30 val.

„Įvestas planas „Skydas“, laukiame Aro pareigūnų“, – sakė O. Vaitkevičienė.

Kauno apygardos teismas įsikūręs A. Mickevičiaus gatvėje.

Papildyta 11.08 val.

Teismų darbas vyksta ir karantino metu

Šalyje pratęsus ir sugriežtinus karantiną, teismo posėdžiai ir teismų darbas, siekiant užtikrinti teismų veiklos tęstinumą, nebus stabdomi, todėl gyventojai turės galimybę vykti į teismus ir teisėsaugos institucijas.

Karantino metu visos teismo funkcijos bus vykdomos nuotoliniu būdu. Išimtys taikomos, kai gyventojai, atlikdami savo pilietines pareigas privalo užtikrinti procesines teises, pavyzdžiui, susipažinti su bylos medžiaga, o jų dalyvavimas teismo posėdžiuose yra būtinas. Galimybė teismo posėdį organizuoti fiziškai įvertinama individualiai atsižvelgiant į kiekvienos bylos aplinkybes.

Taip pat teisėjų, teismo personalo darbas ir lankytojų aptarnavimas turės būti organizuojamas nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai atitinkamas funkcijas būtina atlikti darbo vietoje.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešime žiniasklaidai atkreipia dėmesį, kad asmenims vykstant į teismus ar teisėsaugos institucijas, apribojimas palikti gyvenamąją vietą ar vykti į kitos savivaldybės teritoriją nėra taikomas, kadangi tai yra išvykimas dėl pagrįstų priežasčių.

Teismo lankytojų aptarnavimui turėtų būti užtikrinamas ne mažesnis nei 2 m. atstumas. Teismo patalpose, bendro naudojimo patalpose ir darbo vietose, pavyzdžiui, kabinetuose, kuriuose dirba daugiau nei po vieną darbuotoją, turėtų būti dėvimos nosį ir burną dengiančios apsaugos priemonės – veido kaukės, respiratoriai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA