Mobilios policijos pajėgos dirbs visoje Kauno apskrityje: organizuos atsitiktinius patikrinimus | Kas vyksta Kaune

Mobilios policijos pajėgos dirbs visoje Kauno apskrityje: organizuos atsitiktinius patikrinimus

Kas vyksta Kaune, BNS, 2020/12/16 08:09
Asociatyvi / Kauno apskr. VPK nuotr.

Nuo gruodžio 18 d. 13.00 val. iki gruodžio 20 d. 21.00 val., nuo gruodžio 23 d. 13.00 val. iki gruodžio 27 d. 21.00 val. bei nuo gruodžio 31 d. 13.00 val. iki sausio 3 d. 21.00 val. bus kontroliuojamas judėjimas Kauno apskrityje įrengiant postus prie įvažiavimų į savivaldų centrus – Kauną, Kaišiadoris, Kėdainius ir Jonavą. Kauno rajonas – žiedinė savivaldybė, todėl joje, kaip ir kitose kitų rajoninių savivaldybių vietose, numatytos mobilios pareigūnų pajėgos, kurios gyventojų teirausis apie kelionės maršrutus.

Nors sustiprintos patikros vyks numatytomis dienomis, tačiau viešos ir neviešos priemonės bus vykdomos bei mobilios pajėgos dirbs visoje Kauno apskrityje, visomis dienomis ir valandomis, todėl gyventojai neturėtų nustebti stabdomi ir prašomi pateikti dokumentus, pagrindžiančius kelionės tikslą, rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai.

Kartu Vyriausybės nurodymų įgyvendinimo užtikrinimą visomis dienomis policijos pareigūnams padės kolegos iš Karo policijos, Šaulių sąjungos. Kartu su savivaldų vadovais Kauno apskrities policijos pareigūnai toliau organizuoja sklandų darbą ateinančiomis savaitėmis bei jam reikalingą infrastruktūrą.

Dar po pavasaryje vykusio miestų blokavimo Kauno miesto savivaldybės atstovai kartu su pareigūnais vyko į konkrečias vietas, jas įsivertino ir iš anksto ruošėsi, dėliojo techninius resursus tokiems atvejams, jeigu vėl reikėtų uždaryti visus įvažiavimus iš/į miestą.

„Eismo ribojimai ties įvažomis į Kauno miestą bus įrengti nuo šio penktadienio ryto. Juos atlaisvinti planuojama sausio 4-ąją. Iš viso aplink Kauną fizinėmis priemonėmis numatyta blokuoti 13 kelio atkarpų, o dar daugiau nei keliose dešimtyse vietų pravažiavimus kontroliuos policijos pareigūnai. Visus veiksmus derinamės su Kauno policija, atsižvelgdami į pavasario patirtį, kai teko imtis analogiškų priemonių per Velykas“, – teigia Kauno savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Eismo blokados Kaune / KMS nuotr.

Gyventojams, kurie, visgi, privalės važiuoti į kitą savivaldybę, rekomenduojama turėti išimtį įrodančius dokumentus (t. y. darbo pažymėjimą, Registrų centro išrašą ar kitus dokumentus), kurie galės būti pateikiami tiek popieriniai, tiek ir skaitmeniniu formatu.

Kylant klausimams, galima skambinti policijos informacijos telefonu 8 700 60000, darbo dienomis – nuo 07.00 val. ryto iki 20.00 val. vakaro, savaitgaliais ir švenčių dienomis – nuo 08.00 val. ryto iki 17.00 val. vakaro.

Organizuos atsitiktinius patikrinimus

Tikrinant, kaip gyventojai laikosi draudimo vykti į kitas savivaldybes, pareigūnai pasitelks „trikojus“, vaizdo kameras keliuose ir net specialią mobilią aplikaciją, sako policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas.

LRT radijui trečiadienį jis sakė, kad policija turi „visą spektrą techninių priemonių“, leidžiančių kontroliuoti automobilių judėjimą be pareigūnų įsikišimo.

„Naudosimės ir mūsų turimais vadinamais trikojais, bet taip pat ir Valstybinės automobilių kelių direkcijos vaizdo stebėjimo sistemos, kurios įrengtos ant magistralinių kelių, prieigą prie šių sistemų mes turime, nėra sudėtinga ir sunku sužiūrėti, kokie automobiliai kerta savivaldybių ribas. Tikrinsime, ar tie automobiliai turi pagrindus kirsti savivaldybių ribas“, – sakė jis.

A. Paulauskas sako, kad policija turi „greitos patikros aplikaciją“, kai įvedęs asmens duomenis ar automobilio numerį, gali patikrinti, ar asmuo nėra ieškomas, ar jis turi registruotų ginklų ir pan. bei ieškoma galimybių ją skubiai atnaujinti, įtraukiant ir informaciją apie gyvenamąją vietą.

„Mes Ieškome galimybių labai greitai atnaujinti šią aplikaciją, pamatyti ir gyvenamąją vietą to asmens, žinoti, kurioje savivaldybėje jis gyvena. Aplikacija turi atmintį ir tikrai ieškosime galimybės atnaujinti ją, kad tam tikras aliarmas iššoktų ir parodytų, kad tas asmuo jau buvo tikrintas prieš 15-20 minučių ar pusę valandos kito pareigūno“, – sakė jis.

Pasak komisaro, kadangi didžioji dalis judėjimo iki penktadienio bus susijusi su darbu, kai galima kirsti savivaldybių ribas, policija organizuos „atsitiktinius patikrinimus tam tikrose vietose“, o fizinė kontrolė bus sustiprinta penktadienį.

Pareigūnai gyventojų prašo suprasti situacijos rimtumą, elgtis atsakingai ir šias šventes, šiuos ilguosius savaitgalius pasilikti namuose, stengtis nevykti iš jų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA