Prekybos centrai po padidinamu stiklu: policija fiksuos karantino pažeidimus | Kas vyksta Kaune

Prekybos centrai po padidinamu stiklu: policija fiksuos karantino pažeidimus

BNS / Ramūnas Jakubauskas 2020/12/15 18:04
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Policija antradienį stebės situaciją prekybos centruose, kaip žmonės ir prekybos centrai laikosi karantino reikalavimų.

„Policija vykdys stebėseną dėl situacijos viduje. Nustačius akivaizdžius pažeidimus, policija kels klausimą dėl administracinės atsakomybės taikymo prekybos centrų atsakingiems asmenims“, – BNS sakė generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Mes stebime situaciją ir matome, kad nėra gerai, todėl ir reaguojame“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, papildomų pajėgumų tam neprireiks, policija situaciją fiksuos ir vaizdo fiksavimo priemonėmis, o paskui medžiagą įvertins.

„Pareigūnai fiksuos situaciją, naudojant ir vaizdo stebėjimo įrangą. Nustačius akivaizdžius pažeidimus, gal ne iš karto, gal vėliau kelsime atsakomybės klausimą“, – teigė policijos vadovas.

Jis pridūrė, kad situacija bus stebima ir prekybos centrų automobilių stovėjimo aikštelėse.

Kaip vėliau pranešė „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas, prekybos ir pramogų centruose Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose sulaukiama „kiek daugiau pirkėjų nei įprastai šiomis dienomis“.

„Be išimties ir toliau užtikriname maksimalų saugumą – vaizdo kamerų bei srautų monitoringo pagalba atidžiai stebime klientų srautus tiek prie įėjimų, tiek ir viduje, užtikrinant reikalavimo dėl pirkėjams tenkančio minimalaus prekybinio ploto laikymąsi. Tam pasitelktas didesnis nei įprasta apsaugos bendrovės darbuotojų skaičius“, – teigė jis.

D. Mertino teigimu, prekybos centruose yra nustatyta griežtesnė maksimali klientų kiekio riba, nei šiuo metu reikalaujama Vyriausybės.

„Vilniaus „Akropolyje“ gali būti ne daugiau kaip 2,5 tūkst. žmonių, Klaipėdoje – 2,05 tūkst., Šiauliuose – 1,2 tūkst. Jeigu prireiks – ribosime srautus. Tačiau, atsižvelgus į dabartinę situaciją, matyti, kad papildomų vidinių ribojimų neturėtų prireikti, nes lankytojų skaičius neviršija nusimatytos ribos“, – kalbėjo „Akropolis Group“ atstovas.

Pasak jo, reguliuoti eismą aikštelėse bei padėti klientams rasti laisvą vietą padeda laikinai pasamdyti darbuotojai.

Vyriausybė nuo trečiadienio nusprendė uždaryti ne maisto prekių parduotuves, tikėdamasi sumažinti koronaviruso plitimą.

Iki antradienio vakaro ne maisto prekių parduotuvės dar veikia, pastebima didesnė žmonių koncentracija prekybos centruose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA