„X erdvėje” – pokalbių sezono finišo tiesioji | Kas vyksta Kaune

„X erdvėje” – pokalbių sezono finišo tiesioji

Organizatorių nuotr.

Gruodžio 16 d. Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriuje esanti X erdvė baigia sezoną šventinėmis nuotaikomis ir paskutiniam pokalbiui šiais metais keliasi į „Kas vyksta Kaune” studiją, kurioje 18 val. svečiuosis dirigentas Kęstutis Jakeliūnas.

K. Jakeliūnas puikiai pažįstamas kauniečiams kaip mišraus choro „Kamertonas” dirigentas ir vokalinio ansamblio „Acusto” meno vadovas, dainuojantis ne tik Kauno valstybiniame chore, bet ir įvairiuose vokaliniuose ansambliuose. Jis yra aktyvus Kauno kultūrinių renginių dalyvis, dainų švenčių dirigentas, puikiai interpretuojantis tiek klasikinę, tiek šiuolaikinę chorinę muziką.

17 – tiek metų Kauno mišraus choro „Kamertonas” meno vadovas ir dirigentas yra Kęstutis Jakeliūnas. Jo dėka choras tapo Kauno miesto kultūros dalimi, daugybę kartų pelnė nacionalinius ir tarptautinius apdovanojimus, iš kurių bene įspūdingiausias yra aukso medalis VIII pasaulinėje chorų olimpiadoje „8th World Choir Games 2014”.

Kęstučio Jakeliūno vadovaujamas „Acusto” ansamblis yra tapęs ne vieno konkurso laureatu, o koncertų geografija aprėpia visus Lietuvos regionus bei prestižines didžiųjų miestų sales. Kolektyvas nuo 2011 m. rengia kasmetinius interpretavimo kursus ir yra dažnas Lietuvoje vykstančių muzikos festivalių svečias.

2014 m. už Kauno miesto garsinimą Kęstutis Jakeliūnas buvo apdovanotas Kauno miesto burmistro Jono Vileišio žalvariniu bei pasidabruotu medaliais.

Pokalbį moderuos Aušra Strazdaitė-Ziberkienė ir Karolis Venclauskas.

X erdvė – tai praeitais metais Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriuje duris atvėrusi bendros kūrybos erdvė jaunimui, kurioje kas mėnesį vyksta susitikimai su muzikos kūrėjais ir atlikėjais. Nemažo susidomėjimo sulaukusių neformalių pokalbių su muzikos kūrėjais formatas nėra apibrėžtas ar surežisuotas, dėl to kiekvienas susitikimas yra įtraukiantis ir nenuspėjamas.

Kviečiame stebėti tiesioginę renginio transliaciją portale „Kas vyksta Kaune”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA