Kauno zoologijos sodo gyventojai sulaukė šventinių dovanų | Kas vyksta Kaune

Kauno zoologijos sodo gyventojai sulaukė šventinių dovanų

R. Tenio nuotr.

Nors iki Kalėdų dar liko šiek tiek laiko, šventiškai pasipuošęs Kauno zoologijos sodas jau pradėjo stebinti Kalėdinėmis dovanomis jų taip laukiančius gyvūnus. Antradienį, gruodžio 15-ąją, gyvūnėliams surengta tikra puota. Zoologijos sode vaišintasi mėsa ir žuvies tortu, grožėtasi obuoliais ir morkomis papuošta egle.

Skanias dovanas mėgsta visi

Skaniai kvepiančios dovanos – labai mėgiamos plėšriųjų žinduolių skyriaus gyvūnų. Tad pakuodami skanų mėsos gabalą į kartoninę dėžę, gyvūnų prižiūrėtojai ją papuošia ne tik akį traukiančiu dovanų popieriumi, bet ir dekoracijomis iš išsišėrusio kanopinių gyvūnų kailio, mat jo kvapas sužadina plėšrūnų smalsumą. Stumbrai ir lamos kaip dovaną mielai priima ir pačią kalėdinę eglutę, papuoštą jų mėgstamais skanėstais – obuoliais, morkomis.

Pasak zoologijos sodo specialistų, žaismingiesiems paukščiams geriausia dovana – žaislai ir galvosūkiai. Šaltakraujų gyvūnų skyriaus prižiūrėtojai savo prižiūrimus gyvūnus prieš šventes apdovanoja įvairiomis aplinkos praturtinimo priemonėmis, roplių voljeruose sukurdami šventinę nuotaiką. O štai ruonis antradienį žaismingai suplojo išvydęs žuvies tortą.

Puota zoologijos sode / R. Tenio nuotr.

Lankytojų nepriima, bet laukia dovanų

Nuo lapkričio 12 d. iki karantino atšaukimo dėl koronaviruso grėsmės lankytojai į Lietuvos zoologijos sodą neįleidžiami, o gyvūnų prižiūrėtojai gyvūnais rūpinasi įprastai.

„Labai gaila, kad šiemet dėl šalyje paskelbto karantino, negalime kviesti zoologijos sodo lankytojų stebėti dovanų įteikimo gyvūnams. Tačiau visus norinčius pradžiuginti gyvūnus ir padovanoti kalėdinių dovanų, kviečiame tai padaryti.

Puota zoologijos sode / R. Tenio nuotr.

Lietuvos zoologijos sodo internetiniame puslapyje ir socialiniuose tinkluose galite rasti sąrašą dovanų, kuriomis labai apsidžiaugtų zoologijos sodo gyventojai. Dovanas palikti galima specialioje dėžėje esančioje prie zoologijos sodo kasų. O jų įteikimą gyvūnams vėliau bus galima stebėti Lietuvos zoologijos sodo socialiniuose tinkluose“, – apie galimybę padovanoti dovanų gyvūnams pranešime žiniasklaidai informuoja zoologijos sodo atstovė Dovilė Ežerinskienė.

Tiesa, didžiausia dovana Lietuvos zoologijos sode gyvenančių gyvūnų laukia ateinančių metų pavasarį – prasidėsianti ilgai laukta Lietuvos zoologijos sodo rekonstrukcija. Rekonstrukcijos metu bus ne tik atnaujinti gyvūnų voljerai, pastatyti nauji pastatai, įkurtos edukacinės erdvės, bet ir keisis gyvūnų kolekcija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA