Kauniečiai prieš uždarant parduotuves plūstelėjo į prekybos centrus | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai prieš uždarant parduotuves plūstelėjo į prekybos centrus

R. Tenio, D. Biržiečio nuotr.

Naujajai Vyriausybei nusprendus nuo trečiadienio sugriežtinti karantiną ir uždaryti dalį parduotuvių, gyventojai pirmadienio vakarą naudojasi bene paskutiniu šansu įsigyti nebūtinų, bet Kalėdoms reikalingų prekių. Nors eismas nėra paralyžiuotas, prie didžiųjų prekybos centrų driekiasi nemenkos pirkėjų eilės.

Atvažiuojant K. Baršausko gatve nuo VI forto žiedinės sankryžos, trečioje juostoje automobiliai stoja gerokai iki posūkio į aikštelę, kur kiekvienas dar turi stabtelėti prieš užkardą. Visgi užsidegus žaliam šviesoforo signalui, pravažiuoti spėja didesnė dalis pirkėjų.

Viduje žmonių nemažai, bet įprastos prieššventinės silkių statinės prekybos centrai neprimena. Žmonės dėvi kaukes, prie kai kurių parduotuvių gali tekti pastovėti eilėje.

Kiek daugiau lankytojų „Akropolyje“ bei „Megoje“, bet ir šių prekybos centrų plotas gerokai didesnis. Karaliaus Mindaugo prospekte eismas vyksta įprastai, o štai Islandijos plente, ant „Megos“ viaduko, formuojasi šiokios tokios spūstys.

Pirkėjai automobilius palieka tiesiog įvažiavimuose arba laukymėje greta aikštelės, kai kurie įsigudrino statyti neįgaliųjų vietose. Šie apsukruoliai popiet sulaukė policijos dėmesio – kauniečių teigimu, apie 14 val. pareigūnai prie „Megos“ dalijo baudas.

„Senukai“ pirmadienį popiet paskelbė ilginantys darbo laiką, kad žmonės mažiau būriuotųsi. „Megoje“ ir Draugystės gatvėje esančios parduotuvės šiandien dirba iki 23 val.

Prie „Depo“ portalo skaitytoja užfiksavo tiesiai ant pėsčiųjų perėjos nutrenktą „Audi“. Būtų neįgalus, vieta šalia laisva, o dabar… Aikštelėje tolėliau vietų tikrai buvo, bet gal žmonės karantino metu atpratę tokius atstumus vaikščioti… Daugiausia virtuvė, miegamasis, tualetas“, – svarstė moteris.

Prakavimo ypatumai prie „Depo“ / Skaitytojos nuotr.

Tarp vairuotojų neišvengta ir konfliktų. Portalo skaitytojas pasidalijo vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuotos dviejų vyriškių muštynės šalia prekybos centro „River Mall“ įvažiavimo. Susirėmimo vaizdo įrašą galite peržiūrėti čia.

Pykčio protrūkį užfiksavusio kauniečio manymu, vairuotojai susikibo dėl kažkurio netinkamo manevravimo. Vienas vyras išlipo ir atidaręs kito auotomobilio dureles, pradėjo rėkti ant vairuotojo, kumščiuotis bei spardyti iš kojos. Po kelių akimirkų, sulaukęs užpultojo atsako, asmuo pasitraukė į savo visureigį ir toliau ramiai laukė eilėje.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė nuo gruodžio 15 d. Lietuvoje nusprendė uždaryti daugumą parduotuvių, išskyrus tas, kuriose prekiaujama maisto produktais.

Be maisto parduotuvių, toliau dirbti galės vaistinės, veterinarijos, optikos prekių bei ortopedijos techninių priemonių parduotuvės. Tose prekybos vietose, kurių veikla nedraudžiama, turės būti užtikrinamas 15 kv. m plotas vienam lankytojui, taip pat veikti galės internetinės prekybos prekių atsiėmimo vietos.

Vyriausybė pirmadienį patikslino, kad nuo 2020 gruodžio 15 d. 24 val. iki 2021 m. sausio 3 d. 24 val. šalyje bus ribojimas judėjimas tarp savivaldybių, išskyrus atvejus, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties ar atlikti darbo, kai darbo vieta kitoje savivaldybėje, ar dėl būtinosios medicininės pagalbos.

Pagal naująjį nutarimą, judėjimo ribojimas nebus taikomas ir tais atvejais, kai vykstama į / iš oro uosto, dėl sveikatos priežiūros paslaugų bei dėl kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykimas į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę yra neišvengiamai būtinas.

Šis ribojimas netaikomas asmenims, kurie vyksta į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto, priklausančio jiems nuosavybes teise. Vyriausybei apribojus gyventojų judėjimą tarp savivaldybių, policija kontrolės punktus keliuose įrengs savaitgaliais ir švenčių dienomis, pirmadienį pranešė premjerė I. Šimonytė. Daugiau apie judėjimo ribojimus skaitykite čia.

„Didesnė fizinė kontrolė bus švenčių ir savaitgalių dienomis, o paprastomis dienomis, ypač kol yra darbo savaitė, bus naudojamos tos priemonės, kurias policija tikrai moka naudoti viešas ir neviešas“, – per Vyriausybės posėdį sakė ministrė pirmininkė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA