Policijai pranešus apie kelių blokavimą, atgijo pavasarį įkurta „Facebook“ grupė | Kas vyksta Kaune

Policijai pranešus apie kelių blokavimą, atgijo pavasarį įkurta „Facebook“ grupė

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Sekmadienį naujus karantino ribojimus priėmusi Vyriausybė nusprendė iki sausio pradžios riboti žmonių judėjimą savivaldybių ribose. Lietuvos policija pareiškė blokuosianti kelius kaip per Velykas, o be vairo gyventi negalintys kauniečiai socialiniame tinkle žaibiškai sureagavo į trečiadienį įsigaliosiančius suvaržymus.

„Žmonės jau kuria grupes, kaip apeiti keliavimo tarp savivaldybių ribojimus. Jokio sąmoningumo. Ir narių tik daugėja“, – sekmadienio vakarą pastebėjo vienas „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Vieša „Facebook“ grupė „Kur stovi Kalėdinis blockpost’as Lietuvoje“, tiesa, buvo įsteigta vairuotojams susižinoti apie Velykų savaitgalį šalyje iškilusias užkardas. Visgi lapkričio 30-ąją grupė pervadinta, o nuo šio vakaro joje pradėta dalytis naujais įrašais, per porą valandų prisijungė virš 400 narių.

„Na ką… Nuo trečiadienio atsigaus grupė“, – prognozavo internautai. Nors virtuali bendruomenė skirta visai Lietuvai, sekmadienio vakarą joje aktyviai reiškęsi kauniečiai teiravosi, ar įmanoma pravažiuoti patikros postus užsiimant individualia veikla, ar bus galima laisvai judėti, jeigu darbovietė yra kitoje savivaldybėje nei gyvenamoji vieta.

Kiti, apsiskelbę už vairo per parą praleidžiantys po 16 val. ir šitaip sklaidantys depresiją, rezgė planus, kaip pareigūnams pateisinti savo keliones. Vežiotis įrankių dėžę, pastoviai skųstis skrandžio skausmu arba naktį užklupusiu alkiu – keli iš variantų.

Užkietėjęs automobilistas iš Kauno tvirtino besivažinėjantis tarp miestų ir išlipantis tik nusilengvinti. Vyro manymu, tokiame kontekste ribojimas visiškai nelogiškas – esą galimybių ką nors užkrėsti ar užsikrėsti pačiam nėra.

„Ką, aš negalėsiu išvažiuoti iš rajono, taip išeina, turėsiu sukti ratus Kaune aplink degalinę? O ten pareigūnai vėl prikibs ir sakys, „saules“ paišai“, – piktinosi kaunietis, pridėjęs ir riebesnį žodelį, kurio išprususiam naujienų portalo skaitytojui visai nebūtina girdėti.

Aptariama „Facebook“ grupė sukurta 2020 m. balandžio 8 d. Anksčiau ji vadinosi „Kur stovi Velykinis blockpost’as Lietuvoje“, vairuotojai čia dalijosi informacija apie policijos patikros punktus ir užblokuotus kelius.

„Kas vyksta Kaune“ primena Vyriausybę sekmadienį nusprendus, kad nuo trečiadienio bus draudžiama išvykti už savo savivaldybės ribų, nebent vykstama į darbą, laidotuves, dėl būtinosios medicinos pagalbos ar į sau priklausančius namus kitoje savivaldybėje. Savivaldybės ribose namus galima palikti tik esant svarbiam reikalui, taip pat bus galima pasivaikščioti atvirose vietovėse, bet tik vienai šeimai ar vienam namų ūkiui.

„Viena iš priemonių bus savivaldybių centrų blokavimas – toks, koks buvo Velykų savaitgalį, – naujienų agentūrai BNS sekmadienį sakė Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla. – Išdirbsime tuos algoritmus, bet esminis dalykas, jog žmonės turės įrodyti, kad jeigu vyksta, tai atitinka tuos reikalavimus, kurie yra nustatyti Vyriausybės nutarime. Komunikuosime, kalbėsime apie tai, kad be būtino reikalingumo žmonės tiesiog nevažiuotų ir viskas.“

Karantinas Lietuvoje pratęstas iki sausio 31 d., daugiau apie gruodžio 15 d. įsigaliojančius ribojimus skaitykite čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA