„Eglės“ sanatorijoje darbo vietas pavyko išsaugoti daugiau žmonių nei tikėtasi | Kas vyksta Kaune

„Eglės“ sanatorijoje darbo vietas pavyko išsaugoti daugiau žmonių nei tikėtasi

delfi.lt / Aistė Žebrauskienė 2020/12/11 17:22
Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Prieš mėnesį apie pusės darbuotojų atleidimą Druskininkuose ir Birštone pranešusi „Eglės“ sanatorija atleidžia mažiau darbuotojų, nei planavo. Užimtumo tarnybos duomenimis, sanatorija numato atleisti 178 darbuotojus Druskininkuose ir 7 Birštone, dukterinėje įmonėje „Birštono šaltinis“ – 41 darbuotoją. Iš viso bus atleidžiami 226 darbuotojai vietoje anksčiau skelbtų 356.

Užimtumo tarnybos duomenimis, iš viso „Eglės“ sanatorijoje dirba 599 darbuotojai, iš jų 520 – Druskininkuose, 79 – Birštone. UT gavo pranešimą apie numatomą 185 „Eglės“ sanatorijos darbuotojų atleidimą: 178 Druskininkuose ir 7 Birštone.

Atskirai informuota apie dukterinės įmonės „Birštono šaltinis“ 41 darbuotojo atleidimą. Rekvizitai.lt duomenimis, „Birštono šaltinis“ šiuo metu dirba 161 darbuotojas.

Šiemet dėl pandemijos smarkiai sumažėjus klientų srautams, anksčiau bendrovė pranešė ketinanti atleisti žymiai daugiau – pusę savo darbuotojų: 266 darbuotojus Druskininkuose ir 90 Birštone.

Bendrovė „Birštono šaltinis“ yra dukterinė UAB „Eglės sanatorijos“ įmonė, valdanti sanatorijos pastatus Birštone. Kaip Delfi informavo vadovas Artūras Salda, ketvirtadienį buvo pranešta apie Birštono ir Druskininkų „Eglės“ sanatorijos darbuotojų atleidimą.

„Šiemet klientų srautas kritęs daugiau nei perpus, gruodį dirbsime mažesniu nei 20 proc. užimtumu. Nėra jokių ženklų, kad sausį ir vasarį kas nors būtų geriau. Kad išsaugotume likusių žmonių darbo vietas, tenka imtis labai sunkaus veiksmo“, – priežastis aiškina A. Salda.

Anot jo, šventinis laikotarpis nė iš tolo neteikia vilčių, kad klientų srautas padidės.

„Atrodė šiek tiek, kad bus pagyvėjimas, bet sugriežtinus karantino sąlygas, labai daug klientų atšaukė rezervacijas. Bent jau šiuo metu neatrodo, kad šventinis laikotarpis būtų bent kiek aktyvesnis“, – pažymi A. Salda.

Tiesa, kaip tikina pašnekovas, įmonė iš pradžių planavo atleisti smarkiai didesnį darbuotojų skaičių, apie atleidimus darbuotojai jau buvo įspėti, tačiau dabar atleidžia 100 mažiau žmonių, nei planavo prieš mėnesį.

Paklaustas, ar šie darbuotojai gali būti atleisti vėliau, „Eglės“ sanatorijos vadovas pažymi, kad tokių planų neturi: „Prisiimame daugiau rizikos ir stengiamės išsaugoti daugiau darbuotojų darbo vietų.“

Penktadienį darbuotojai gavo įspėjimus apie atleidimą, o pirmų darbuotojų atleidimai prasidės kitų metų sausį ir baigsis kovą.

A. Salda pažymi, kad prastovų subsidijos baigiasi gruodžio 31 d., todėl atleidimai vyksta, remiantis šia prielaida. Anot jo, jeigu kas nors reikšmingai pasikeis su valstybės pagalba darbo vietų išlaikymui, tokiu atveju, kaip tikina, įmonė atleistų mažiau žmonių.

„Labai tikimės, kad pavasarį pradės grįžti klientai, ir kad bent dalį darbuotojų, kuriuos dabar tenka atleisti, galėsime pasikviesti atgal“, – sako „Eglės“ sanatorijos vadovas.

Tiesa, įmonė savo darbuotojų, kaip pažymi, ant ledo nepalieka: „Užsakysime gyvenimo aprašymo ruošimo kursus, su Užimtumo tarnyba padarysime virtualias sesijas, kad paaiškintų jų teises ir apie persikvalifikavimo galimybes, kiek galime iš savo pusės dalinamės ir kitais darbo pasiūlymais, nes yra įstaigų, kurios dabar ieško darbuotojų.“

A. Salda yra Nacionalinės sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacijos prezidentas. Jo teigimu, asociacijos nariai garsiai planais apie darbuotojų atleidimą nesidalina, nes kol jų nepradeda vykdyti, jie tik gąsdina darbuotojus. Vis dėlto, kaip pažymi, situacija visame sektoriuje sudėtinga.

„Vakar turėjome asociacijos susirinkimą. Trys asociacijos nariai iš penkiolikos visai nevykdo veiklos, kiti turi minimaliai veikia ir skaičiuoja klientus vienetais, o ne dešimtimis. Kai tokia sudėtinga situacija, visi įvairius variantus svarsto“, – sako A. Salda.

Anot jo, per pusmetį viso sektoriaus įmonėse sumažėjo apie 10 proc. darbuotojų, kai kuriose – ir po 20 proc. darbuotojų atleista.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA