Tarptautinis mados meno festivalis „Eko stilius 2020“ | Kas vyksta Kaune

Tarptautinis mados meno festivalis „Eko stilius 2020“ Stebėkite gyvai

XXIII-asis tarptautinis jaunimo mados meno konkursas-festivalis „Eko stilius 2020“ rimtai įsitvirtinęs renginių sąraše ne tik visoje Lietuvoje, bet ir užsienyje. Puikias akimirkas 23 metus Kaunui dovanojantis konkursas yra vienas laukiamiausių įvykių jaunųjų kūrėjų tarpe. Specialią konkurso transliaciją šiandien 14 val. galėsite išvysti portale „Kas vyksta Kaune“.

Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų organizuojamas renginys siekia suteikti plačias galimybes jaunųjų dizainerių kūrybiniam potencialui, ieškodamas inovatyvių pritraukimo ir pateikimo idėjų. Projekto tikslas – „antrinis dizainas“, tai kūrybos technika, kurią taikant rekonstruojamos naudotos medžiagos (įvairūs audiniai, popierius, polietilenas ir kt.).

Šias metais mados meno festivalyje išvysite įvairių kolekcijų ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš užsienio. Jaunieji dizaineriai įkvėpimo sėmėsi iš senųjų lietuvių deivių, Žemaitijos simbolių, retro muzikos, japonų gatvės stiliaus „Harajuku“. Kūrėjai pristatys ir šių dienų aktualijomis paremtą avangardinę kolekciją „Koronos kaprizai“.

Pirmąkart konkurse pasirodys ir kūrėjai iš užsienio, dalyvaus Minsko papildomo ugdymo centro „Mayak“ (Baltarusija) dizaineriai, kurie parengė net 4 kolekcijas.

Iš viso šiemet sulaukia 24 kolekcijų iš Kalvarijos, Ukmergės, Birštono, Kauno, Mažeikių, Baltarusijos, Latvijos ir kt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA