Siuntos autobusais gavėją užsienyje vis dar gali pasiekti iki švenčių | Kas vyksta Kaune

Siuntos autobusais gavėją užsienyje vis dar gali pasiekti iki švenčių

Organizatorių nuotr.

Prieš didžiąsias metų šventes kurjerių tarnyboms patiriant vis didesnius apkrovimus, vežėjai autobusais praneša, kad siuntiniai į kitas Europos šalis, net ir šią, paskutinę minutę dar gali spėti pasiekti gavėjus.

„Net ir didžiausio piko metu, siuntinys gavėją kaimyninėse šalyse gali pasiekti dar kitą dieną, o į tolimesnes Europos šalis keliaus iki 10 dienų“, – pasakojo Siuntos autobusais vadovė Indrė Ūsaitė-Šlenderienė.

Planuojantiems siuntinius siųsti artimiausiu metu, prieš šventes, I. Ūsaitė-Šlenderienė patarė tam pasiruošti iš anksto. Pasak jos, tinkamai atlikus paruošiamuosius darbus, siuntos atidavimas priėmimo punkte vidutiniškai užtrunka iki 3 min., o iš paskirstymo terminalo užsienio šalyje, siuntinys gavėjui gali būti saugiai atgabentas iki durų.

„Esant galimybei, siuntą verta supakuoti iš anksto. Siuntų kiekis šiuo laikotarpiu – itin didelis, todėl saugi pakuotė ypač svarbi, norint apsaugoti siuntą transportavimo metu. Tam, kad nereikėtų ilgai pildyti duomenų atėjus į siuntų terminalą, juos galima užpildyti iš anksto, internetu. Sutaupysite laiko ir pagreitinsite siuntos priėmimą. Bene svarbiausias ir paprasčiausias patarimas – nepalikti visko paskutinei dienai ir žinoti terminalų darbo laiką“, – pasakojo I. Ūsaitė-Šlenderienė bei priminė, kad autobusais patogiai galima siųsti ir negabaritines siuntas.

Siuntos autobusais / Organizatorių nuotr.

Siuntų tarnybos vis dažniau praneša, kad artėjant didžiosioms metų šventėms savalaikio siuntų pristatymo į užsienio šalis terminai balansuoja ant ribos, tačiau pasak I. Ūsaitės-Šlenderienės šiuo metu vežėjai autobusais bene vieninteliai gal pasiūlyti pristatymą į kaimynines Latvijos, Estijos šalis kitą dieną, o į tolimesnes valstybes – 10 dienų bėgyje. Siuntas iki durų kaimyninėse šalyse pristato platus partnerių tinklas, kurių tarpe galima rasti „Venipak“ ir „UPS“.

Nors apkrovimas priėmimo terminaluose šiuo metu jau – didelis, tačiau grūstys nesusidaro. Norintiems greičiausiai atiduoti siuntas pervežimui į užsienį ir patirti mažiausią kontaktą su kitais siuntėjais I. Ūsaitė-Šlenderienė terminaluose rekomendavo apsilankyti anksti ryte.

Siuntos autobusais / Organizatorių nuotr.

„Dauguma terminalų darbą pradeda labai anksti – Vilniaus terminalas dirba nuo 07.00 val., o Kaune startuojame 05.45 val. Ryte klientų srautas būna mažiausias, todėl siuntas galima priduoti greičiausiai“, – pasakojo Siuntos autobusais atstovė pažymėdama, kad šventiniu laikotarpiu dirba daugiau darbuotojų nei įprastai, veikia papildomos kasos, taip pat, kad net ir didžiausio piko metu siuntų terminalo darbuotojai laikosi griežčiausių saugos priemonių, vyksta dažnas patalpų dezinfekavimas, ribojamas klientų skaičius patalpų viduje.

Kauno terminale siunčiant ar atsiimant nedidelių gabaritų siuntas galima naudotis klientų pamėgtu „Drive“ langeliu. Čia neišlipus iš automobilio galima saugiai ir greitai išsiųsti ar atsiimti siuntą.

Vis dėlto I. Ūsaitė-Šlenderienė pabrėžė, kad situacija dėl užsienio siuntų nuolat keičiasi – šioje srityje taip pat jaučiasi nuolatinė pandemijos dinamika ir dėl jos taikomi apribojimai.

Siuntos autobusais / Organizatorių nuotr.

„Nors siuntos į Latvijos ir Estijos terminalus pristatomos jau sekančią dieną, vis tik patariu nelaukti paskutinės akimirkos ir siuntas į šias šalis išsiųsti iki gruodžio 18 dienos – tuomet būsite tikri, kad jos pasieks gavėjus dar iki Kalėdų. Į kitas Europos šalis siuntas reikėtų išsiųsti iki gruodžio 10 dienos. Be abejo, viskas priklauso nuo šalies, į kurią siunčiate siuntą – kai kurias šalis siuntos pasieks iki švenčių net ir išsiuntus vėliau, tačiau esant galimybei patariu neatidėlioti“, – pasakojo Siuntos autobusais atstovė.

Siuntos priimamos autobusų stotyse veikiančiuose punktuose. Siuntos autobusais turi 42 siuntų priėmimo ir atsiėmimo terminalus Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA