I. Šimonytė apie neeilinį Vyriausybės posėdį ateinantį šeštadienį: griežtins karantino sąlygas | Kas vyksta Kaune

I. Šimonytė apie neeilinį Vyriausybės posėdį ateinantį šeštadienį: griežtins karantino sąlygas

ELTA / Paulina Levickytė 2020/12/09 18:11
DELFI nuotr.

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė nesistebi dabartinio ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio reakcija į jos raginimus dar nueinančiai Vyriausybei griežtinti karantiną. Pasak jos, jei šis Ministrų Kabinetas per ateinančias dienas nesugebės to padaryti, naujai paskirta Vyriausybė į neeilinį posėdį galėtų rinktis dar šį šeštadienį.

„Reakcija premjero buvo tokia, kuri gaila, bet manęs nenustebino (…) Priemones turi siūlyti ekspertai. Jau sekmadienį jie siūlo priemonės tiek dėl darbo, tiek dėl judėjimo, tiek dėl šeimų bendravimo. Tai į tas priemones nebuvo atsižvelgta“, – teigė I. Šimonytė.

Pasak jos, jei naujoji Vyriausybė prisieks penktadienį, šeštadienį būtų galima tikėtis ir pirmojo Vyriausybės posėdžio.

„Mes jau penktadienį kalbėsime su ekspertais. Jeigu būtų tokia situacija, kad būtų skubus Vyriausybės posėdis, tai jis tikrai būtų sušauktas (…) kad ir šeštadienį“, – teigė I. Šimonytė.

I. Šimonytė trečiadienį kreipėsi į laikinai pareigas einantį ministrą pirmininką Saulių Skvernelį, prašydama kuo skubiau Vyriausybės posėdyje priimti būtinus ir sveikatos apsaugos srities autoritetų siūlomus papildomus griežtinančius karantino sąlygas sprendimus.

Tuo metu premjeras S. Skvernelis teigė, kad toks kreipimasis yra viešųjų ryšių akcija ir reikalingus sprendimus Vyriausybė jau yra priėmusi.

„Šios dienos statistika (…) yra pakankamai gąsdinanti, nors gąsdinanti buvo iki tol. Kadangi šiandien yra Vyriausybės posėdis ir Vyriausybė dar turi kelias dienas darbo. Taip pat kol nebus patvirtinta programa bei nauja Vyriausybė, tai nauja Vyriausybė dar negalės priimti sprendimų.

Aš nuoširdžiai kreipiausi į premjerą, kad sprendimai, kurie gali būti priimti dabar, tai ir turi būti priimti. Išreiškiau savo pasirinkimą paremti dar nueinančios Vyriausybės sprendimus, jei tokie būtų padaryti. Tai tokia buvo mano intencija. O išėjo kaip ir išėjo“, – teigė I. Šimonytė.

Pasak parlamentarės, priemonės, kaip griežtinti karantiną, yra visiems žinomos. Pasak jos, S. Skverneliui tereikėjo įsiklausyti į ekspertų rekomendacijas.

„Šiandien yra žmonės, kurie serga, kurie miršta. Ligoninės apkrautos. Čia ne mano tenkinimo klausimas. Premjeras puikiai žino, kad ne mano prerogatyva ir ne mano atsakomybė jam pateikti pasiūlymus. Tie pasiūlymai yra pateikti ne vieno eksperto. Jie buvo pateikti sekmadienį ir jau nuo sekmadienio padėtis yra ženkliai pasikeitusi“, – sakė I. Šimonytė.

I. Šimonytė taip pat įvertino S. Skvernelio sprendimą panaikinti COVID-19 valdymo komitetą.

„Covid-19 valdymo struktūras likviduoja, tai reiškia jas reikės kurti iš naujo. Aišku, kad žmonės keičiasi, tai visada keičiasi tos struktūros. Bet paprastai didelė dalis būna susijusios su tam tikromis pareigybėmis, o ne konkrečiais fiziniais asmenimis.

Gaila, kad tuos dalykus reikės daryti iš naujo. Dalis tų ekspertų bus, kurie dabar dirba prezidento suburtoje darbo grupėje. Bus ir kitų sričių asmenų, kurie, pavyzdžiui, vadovauja gydymo įstaigoms“, – apie planus kurti naują ekspertų grupę teigė I. Šimonytė.

Kaip primena ELTA, penktadienį Seimas rinksis į nenumatytą posėdį, kuriame planuojama tvirtinti ministrės pirmininkės I. Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės programą. Taip pat šiame posėdyje turėtų prisiekti naujos Vyriausybės nariai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA