Nepatogumai kauniečiams: dėl filmavimo pirmadienį bus stabdomas eismas miesto centre | Kas vyksta Kaune

Nepatogumai kauniečiams: dėl filmavimo pirmadienį bus stabdomas eismas miesto centre ribojimai A.Kęstučio ir A.Mickevičiaus gatvėse

R. Tenio nuotr.

Pirmadienį Kauno miesto gyventojai, vykdami per miesto centrą, gali susidurti su netikėtomis kliūtimis, kurių metu bus stabdomas viso transporto ir pėsčiųjų eismas.

Ateinančios savaitės pradžioje dėl intensyvių darbų filmavimo aikštelėse numatomi trumpalaikiai pėsčiųjų ir eismo ribojimai. Gruodžio 7 d. nuo 7 iki 16 val. bus draudžiamas eismas A. Mickevičiaus gatvės atkarpoje nuo Kęstučio g. iki Laisvės alėjos.

Tą pačią dieną Kęstučio gatvėje nuo 11 iki 15 val. filmavimo metu kelioms minutėms bus stabdomas tiek automobilių, tiek ir pėsčiųjų eismas. Tas pats veiksmas nuo 16 iki 20 valandos bus atliekamas ir miesto pakraštyje, Balčkalnio gatvėje prie degalinės „Punia“.

Antradienį (gruodžio 8 d.) nuo 7 iki 16 val. bus draudžiamas eismas M. Jankaus ir V. Kudirkos gatvių sankirtoje (prie M. Jankaus g. 2 pastato).

Miesto gatvėse Prancūzijos kino gamybos kompanija „Super 8“ su Lietuvos kino gamybos įmone „Virtus Mediae“ filmuos vaidybinį filmą „Kompromat“.

Filme pasakojama 2016 metais įvykusi tikra istorija. Irkutske (Rusija) įkurtų Prancūzijos kultūros namų direktorius Yoann Barbereau politiniais sumetimais buvo neteisingai apkaltintas ir nuteistas kalėti. Siekdamas išvengti suklastotų kaltinimų bei gręsiančio pavojaus savo gyvybei jis turėjo slapta pabėgti.

„Tai jaudinanti, įdomi ir įtraukianti istorija, nagrinėjanti sudėtingas meilės, draugystės ir žmogiško ryžto bei atkaklumo temas. Prancūzijoje Yoan Barbereau istorija yra puikiai žinoma, apie ją jau yra išleista knyga, o šiuo filmu tikimasi sulaukti ir tarptautinio susidomėjimo“, – pasakojo Kauno filmų biuro vadovas Aurelijus Silkinis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA