Kalbėti apie smurtą artimoje aplinkoje išdrįsta ne kiekviena moteris | Kas vyksta Kaune

Kalbėti apie smurtą artimoje aplinkoje išdrįsta ne kiekviena moteris

Lapkričio pabaigoje visame pasaulyje padaugėja įvairių renginių ir iniciatyvų, kurių tikslas – atkreipti žmonių dėmesį į smurto prieš moteris problemas. Viena iš asociacijos „Neliečiama“ steigėjų ir vadovė Roberta Ažukaitė savo kailiu patyrė, kas yra fizinis smurtas bei susidūrė, kaip visgi sudėtinga tai įrodyti teisiniu būdu.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ tiesioginio interviu pašnekovė šių metų pradžioje atvirai socialiniuose tinkluose papasakojo savo istoriją – apie smurtinį vyro elgesį, toliau sekusias skyrybas bei keblumus, kilusius dėl teisės toliau rūpintis dukrele.

Paskatinta asmeninės patirties, moteris pradžioje sukūrė uždarą Facebook grupę moterims, kurios susiduria su panašiomis problemomis. Iš šios iniciatyvos vėliau įkurta ir asociacija „Neliečiama“, kurios tikslas – padėti moterims spręsti sudėtingas situacijas, kylančias dėl smurtinio vyrų elgesio šeimose.

Pokalbis su R. Ažukaite – apie jos asmeninę patirtį, kai supranti, kad kelio atgal nebėra ir reikia lipdyti savo gyvenimą iš naujo, apie ryžtą kalbėti apie tai viešai ir savo pavyzdžiu skatinti moteris nepasiduoti sutuoktinių manipuliacijoms, apie sudėtingą teisinį kelią, siekiant įrodyti, kad su tavimi elgėsi netinkamai. Visą pokalbį žiūrėkite vaizdo įraše.

Visame pasaulyje Tarptautinė kovos su smurtu prieš moteris diena minima lapkričio 25-ąją, šią dieną pažangiojo pasaulio bendruomenės kasmet pradeda tarptautinę akciją 16 aktyvizmo dienų prieš smurtą prieš moteris. Ši iniciatyva aktuali ir Lietuvos moterims, todėl jau 6-ąjį kartą organizuojamas „Baltojo kaspino“ festivalis, kurio renginiai skirti per meną ir edukaciją kalbėti apie moterų patiriamą smurtą artimoje aplinkoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA