NVSC neatmeta galimybės, kad prie spartaus COVID-19 susirgimų augimo prisidėjo eglučių įžiebimai, išpardavimai | Kas vyksta Kaune

NVSC neatmeta galimybės, kad prie spartaus COVID-19 susirgimų augimo prisidėjo eglučių įžiebimai, išpardavimai

ELTA / Kornelija Mykolaitytė 2020/12/05 12:21
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje per pastarąją parą fiksavus didžiausią naujų koronaviruso infekcijos susirgimų skaičių nuo pandemijos pradžios, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) neatmeta, kad prie to prisidėjo ir praėjusį savaitgalį vykę masiniai susibūrimai prie eglučių bei išpardavimai prekybos centruose.

„Iš tiesų gali būti. Daug dedamųjų susideda, kodėl taip išauga. Kadangi kiekvieno renginio ar didesnio įvykio, kur daugiau susiburia žmonių, rezultatas pasimato po savaitės ar kelių, taip galima teigti“, – Eltai šeštadienį sakė NVSC atstovė Austina Vžesniauskaitė.

Jos teigimu, žmonių mobilumas ir kontaktų skaičius vis dar išlieka didelis.

„Išlieka didelis žmonių mobilumas, nėra sumažinamas bendravimas ir kontaktai. Gana daug žmonės nurodo sąlytį turėjusių asmenų. Tikrai nesinorėtų, kad tai vyktų karantino metu“, – sakė NVSC atstovė.
Pasak A. Vžesniauskaitės, reikalinga taikyti griežtesnius karantino ribojimus.

„Yra reikalingi griežtesni apribojimai, nes matome, kad išlieka didelis mobilumas ir kontaktų skaičius, su kuriais bendraujama“, – teigė A. Vžesniauskaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA