Papildytas profesijų sąrašas, kurioms trūksta specialistų: įtraukti gydytojai, vaistininkai ir farmakologai | Kas vyksta Kaune

Papildytas profesijų sąrašas, kurioms trūksta specialistų: įtraukti gydytojai, vaistininkai ir farmakologai

BNS / Ignas Jačauskas 2020/12/05 17:45
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trūkstamų profesijų sąrašą papildys medicinos gydytojai, vaistininkai, farmakologai, trečiadienį nusprendė kadenciją baigianti Vyriausybė.

Ministrų kabinetas papildė atskirų profesijų, kurių darbuotojų trūksta valstybės ir savivaldybių įstaigose, sąrašą šiomis trimis profesijomis.

Laikinai sveikatos apsaugos ministro pareigas einantis Aurelijus Veryga sako, kad nutarimo projektas parengtas atsižvelgiant į Ligonių kasų, valstybinės vaistų kontrolės tarnybos informaciją apie trūkstamus specialistus.

„Matome, kad tarnybos susiduria su problema, kad šių atstovų darbo rinkoje yra, tačiau jie yra nemotyvuoti dirbti valstybiniame sektoriuje, kadangi darbo užmokestis reikšmingai skiriasi nuo privataus“, – posėdyje teigė A. Veryga.

„Tikimės, kad įtraukus šias profesijas į sąrašą, būtų sudarytos realios galimybės pasiūlyti į sąrašą įrašytiems specialistams, kurie dirba pagal darbo sutartis, didinti iki 100 proc. pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientą ir prisitraukti reikiamus darbuotojus“, – sakė laikinasis ministras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA