Į Kauną grįžęs Š. Jasikevičius: „Žalgirio“ žaidimas labai gražus | Kas vyksta Kaune

Į Kauną grįžęs Š. Jasikevičius: „Žalgirio“ žaidimas labai gražus atnaujinta

delfi.lt 2020/12/03 14:06

Prie „Barcelonos“ komandos vairo vasarą stojęs Šarūnas Jasikevičius pirmą kartą sugrįžo į Kauną – penktadienį katalonai susigrums su „Žalgiriu“. „Žalgiris“ žaidžia labai gražiai, daug kūrėjų yra, man tikrai malonu žiūrėti“, – ketvirtadienio popietę nusileidus lėktuvui Kaune sakė puspenkto sezono Lietuvos čempionams vadovavęs strategas.

„Dabar „Žalgiris“ turi pralaimėjimų, bet reikia žiūrėti, su kuo žaidė – su komandomis, kurios yra pirmajame aštuntuke, – kalbėjo Kauno oro uoste interviu mūsų šalies žiniasklaidai davęs Š. Jasikevičius. – Mes atvykstame ne labai geromis nuotaikomis, nes pralaimėjime dvejas rungtynes, atsipalaidavome po gero mėnesio, pasijutome labai geri ir tokioje situacijoje esi greitai nuleistas ant žemės“.

Praėjusią savaitę „Barcelona“ Vilerbane nusileido paskutinei Eurolygos komandai ASVEL, o antradienį 90:100 Ispanijos pirmenybėse turėjo pripažinti Valensijos „Basket“ pranašumą.

„Peržiūrėjome vaizdo medžiagą ir buvo pokalbiai, žaidėjai viską supranta. Jie turi suprasti, iš rungtynių į rungtynes reikia „užsikurti“ iš naujo, kiekvienas varžovas padaro skirtingų problemų. Išėjome žaisti su Valensijos ekipa ne taip ir sumokėjome kainą“, – kalbėjo Šaras.

„Barcelona“ strategas pripažino, kad komandoje daug pasikeitimų, išėjo daug aukštos klasės žaidėjų, o atėjo tik Nickas Calathesas: „Tačiau palyginus sekasi neblogai, einame į priekį“.

Paklaustas apie asmeninę nuotaiką Š. Jasikevičius vėl atsirėmė į du paskutinius pralaimėjimus. „Visą laiką sakome, kad atsivežame situaciją iš darbo į namus, tai nuotaikos po 2 pralaimėjimų ne pačios geriausios, nebuvo net laiko galvoti apie kelionę į Kauną. Mes gyvename krepšiniu, tai situacija yra tokia, kokia yra. Bet sugrįžti malonu“, – sakė jis.

Tai, kad Kaune teks žaisti be sirgalių, Š. Jasikevičius laiko privalumu: „Mums tik geriau kovojant dėl pergalės“.

Treneris pastebėjo, kad „Žalgirio“ žaidimo braižas išlikęs panašus: „Situacijos išliko tokios pačios. „Žalgiris“ turi keturis puikius kūrėjus, kas yra svarbiausia, žaidimas labai gražus, su daug judesio ir tie kūrėjai išsprendžia daug dalykų. O „roliniai“ žaidėjai puikiai viską supranta. Tai didelis „Žalgirio“ kūrėjų skaičius man kelia susirūpinimą. „Šiaip „Žalgiris“ žaidžia labai gražiai, man tikrai malonu žiūrėti“.

Paklaustas apie pandemiją Š. Jasikevičius pripažino, kad pasauliui dabar labai sunku.

„Mes dirbame savo darbą, mėgaujamės, uždirbame. Matosi, kad nebus viskas idealiai. Svarbiausia, kad darome tai, kas mus daro laimingus. Problemų yra visiems, mums ko gero jų mažiau nei kitiems“, – reziumavo „Barcelonos“ strategas, pridūręs, kad jam „faina“ sugrįžti į Kauną ir pasimatyti su šeima.

Š. Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ pirmauja Eurolygoje – 8 pergalės ir 3 pralaimėjimai. „Žalgiris“ išgyvena sunkų laikotarpį – pralaimėjo 5 paskutines rungtynes Eurolygoje ir užima 11-ą vietą.

Sugrįžimui į Kauną – emocingas vaizdo įrašas

Š. Jasikevičius penktadienį vėl vadovaus žaidėjų veiksmams aikštelėje. Tiesa, ne „Žalgirio“, o „Barcelonos“. Tai pirmas kartas, kai po persikėlimo Barseloną vasarą su ištikimu asistentų pulku Šaras atvyko į Kauną. Ta proga „Youtube“ kanale pasirodė Gidranity susuktas vaizdo klipas „Šaro sugrįžimas“.

Rungtynės tarp Barselonos ir Kauno komandų vyks penktadienį 20 val.

Priminsime, kad Š. Jasikevičius su katalonų klubu pasirašė vasarą sutartį iki 2022-2023 metų sezono pabaigos. „Barcelonoje“ Šaras pakeitė Svetislavą Pešičių.

2013–2014 metų sezonu Š. Jasikevičius užbaigė profesionalo karjerą „Žalgiryje“, tuomet pradėjo dirbti gimtojo miesto klubo trenerių štabe. 2016-ųjų pradžioje, atleidus Gintarą Krapiką, į scenos vidurį žengė Š. Jasikevičius ir vadovavo komandai puspenkto sezono.

Per tą laiką žalgiriečiai buvo neįveikiami Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), iškovojo tris Karaliaus Mindaugo taurės trofėjus, 2018 metais Eurolygoje užėmė trečią vietą, o kitą sezoną pasiekė ketvirtfinalį.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA