A. Veryga: svarstoma dar labiau riboti žmonių grupes, drausti akcijų reklamas | Kas vyksta Kaune

A. Veryga: svarstoma dar labiau riboti žmonių grupes, drausti akcijų reklamas

BNS 2020/11/30 13:02
Asociatyvi / Skaitytojos nuotr.

Vyriausybės COVID-19 valdymo komitete svarstyta iki dviejų riboti viešumoje leidžiamą žmonių skaičių, drausti reklamuoti akcijas. Apie tai pirmadienį vykusioje nuotolinėje spaudos konferencijoje pranešė kadenciją baigiantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Buvo siūlyta mažinti žmonių skaičių, kiek leidžiama viešose vietose susirinkti ir būriuotis, nuo penkių iki dviejų asmenų“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė ministras.

Pasak jo, toks siūlymas teikiamas, įvertinus tai, jog žmonės masiškai vyko žiūrėti į eglučių įžiebimus didmiesčiuose, nors oficialiai šie renginiai ir nevyko.

„Kitas siūlymas konkretus – siūlyti drausti reklamuoti akcijas, išpardavimus“, – sakė ministras. A. Verygos teigimu, taip siekiama sumažinti žmonių srautus prekybos centruose, viliantis, kad žmonės bus mažiau skatinami vykti į prekybos vietas.

Paklaustas, kodėl nebėra svarstoma riboti prekybos centrų darbo laiko, A. Veryga teigė, kad galimybė saugiai apsipirkti egzistuoja.

„Matom, kad tuomet, kai yra stengiamasi, yra įmanoma užtikrinti tinkamas sąlygas. (…) Šį savaitgalį teko lankytis viename iš prekybos centrų, tai pasitiko turbūt net penki apsaugos darbuotojai, kurie skaičiavo įeinančiuosius, visiems matavo temperatūrą, buvo dezinfekuojamos rankos. Buvo tikrai labai atsakingai žiūrima į reikalavimus“, – kalbėjo ministras, pridūręs, kad, jo manymu, tai galima įgyvendinti visur.

Anot ministro, nors atvejų skaičius nebeauga labai staiga, situacija išlieka sudėtinga: „Matome, kad vis tik atvejų skaičius Lietuvoje išlieka tikrai aukštas, matome, kaip ir praėjusią savaitę, tam tikras stabilizacijos tendencijas, bet tikrai nematome kol kas mažėjimo. Tai situaciją vertiname kaip ir toliau išliekančią labai sudėtingą.“

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 61 325 asmenys, 46 378 – tebeserga, 14 211 – pasveiko. Per praėjusią parą patvirtinti 1136 nauji koronaviruso atvejai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA