Per vieną dieną – du Kauno kriminalistų smūgiai stambiems narkotikų platintojams | Kas vyksta Kaune

Per vieną dieną – du Kauno kriminalistų smūgiai stambiems narkotikų platintojams

Po sėkmingo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos kriminalistų ir Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų darbo, rastas didelis kiekis narkotinių medžiagų bei sulaikytas ne vienas asmuo, vykdęs nusikalstamas veikas. Penki įtariamieji teismo lauks už grotų.

Kaip nurodoma Kauno apskrities VPK pranešime, lapkričio 24 d., surinkus pakankamai duomenų apie vykdomą nusikalstamą veiką, bendradarbiaujant su Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnais buvo surengta sulaikymo operacija, kurios metu, dviem automobiliais gabenant narkotines (psichotropines) medžiagas, sulaikyti trys su organizuotu nusikalstamumu siejami asmenys. Gabentos apie 7,5 kg svėrusios narkotinės medžiagos buvo paslėptos itin sumaniai – vieno iš sulaikytųjų vairuojamo automobilio kuro bake.

Tyrimo metu nustatyta ir vieta, kurioje galimai buvo pagamintos minėtos narkotinės medžiagos. Atlikus aštuonias kratas, tyrimo metu jau nustatytose vietose ir sulaikytųjų gyvenamojoje aplinkoje rasta ir iš nelegalios apyvartos iš viso paimta apie 20 kilogramų, kaip įtariama, metamfetamino, kurio kaina nelegalioje mažmeninėje rinkoje siekia apie 200 tūkst. eurų.

Operacijos metu sulaikytas Kauno miesto gyventojas (gim. 1977 m.), Kauno rajono gyventojas (gim. 1972 m.) bei Palangos miesto gyventojas (gim. 1974 m.). Visi sulaikytieji policijai buvo žinomi, anksčiau teisti už turto prievartavimą, neteisėtą disponavimą labai dideliais narkotinių medžiagų kiekiais bei už kitus nusikaltimus.

Praėjusią savaitę Kauno miesto apylinkės teismas dviem įtariamiesiems skyrė kardomąsias priemones – suėmimą trims mėnesiams, vienam iš sulaikytųjų paskirta kardomoji priemonė – suėmimas vieno mėnesio laikotarpiui. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. asmenims gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Tą pačią lapkričio 24-ąją organizuotus nusikaltimus tiriantys pareigūnai surengė dar vieną sėkmingą operaciją viename nuo metų pradžios vykdomų ikiteisminių tyrimų dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis–psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir jų pardavimo.

Ilgalaikio ir kruopštaus tyrimo metu, surinkus pakankamai duomenų apie vykdomą nusikalstamą veiką – galimai platinamą heroiną – surengus slaptą operaciją, buvo sulaikyti asmenys, Kauno mieste platinę narkotines medžiagas, bei asmuo, kuris, kaip įtariama, jiems jas tiekė. Iš viso tyrimo metu sulaikyti keturi vyrai (gim. 1983 m., 1974 m., 1970 m. ir 1969 m.), o atlikus septynias kratas jų gyvenamosiose vietose, naudojamuose automobiliuose – iš nelegalios apyvartos išimta daugiau nei 50 g, kaip įtariama, heroino.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiojo prokuroro Tomo Staniulio komentaras:

Kratų metu taip pat rastas ir nelegaliai laikomas ginklas. Iš tokio kiekio narkotinės medžiagos galimai būtų pagaminta apie 500 narkotinių medžiagų „dozių“, kurių kaina nelegalioje rinkoje siekia nuo 5 tūkst. iki 7 tūkst. eurų.

Sulaikytieji Kauno miesto gyventojai policijai žinomi, anksčiau teisti už įvairius turtinius bei smurtinius nusikaltimus (vienas iš sulaikytų neteistas), jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu bei dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Kauno miesto apylinkės teismas dviem įtariamiesiems skyrė griežčiausias kardomąsias priemones – suėmimą vienam mėnesiui, dviem iš sulaikytųjų paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei periodinis registravimasis policijos įstaigoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA