Sinoptikai: kitą savaitę debesys pažers dar sniego, labiau spustelės ir šaltukas | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai: kitą savaitę debesys pažers dar sniego, labiau spustelės ir šaltukas

ELTA 2020/11/29 09:02
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kitą savaitę į mūsų šalį keliaus dar daugiau sniegą nešančių debesų, sausesni orai bus nuo savaitės vidurio, tačiau tuomet kiek stipriau spustelės šaltukas.

Sekmadienio naktis buvo gana debesuota, šiek tiek pragiedrulių pasitaikė Vakarų Lietuvoje, protarpiais vis sulaukėme kritulių, LRT radijui sakė sinoptikas Paulius Starkus. Daugiausia kritulių buvo šalies rytuose, vyravo pasnyguriavimai, šlapdriba.

Temperatūra nukrito iki neigiamų reikšmių didesnėje šalies dalyje, tačiau šalo nedaug – tik iki 1 laipsnio šalčio, bet to pakako, kad ant šlapių paviršių susidarytų plikledis. Tad ir naktį, ir ankstų rytą buvo slidu. Vėjas nebuvo stiprus.

Sekmadienį būsime ciklono vakarinėje dalyje, sakė sinoptikas P. Starkus. Dangus bus daugiausia debesuotas, tik kai kur pasirodys neilgai trunkantys pragiedruliai, kritulių bus didesnėje šalies dalyje, daugiausia vyraus sniegas.

Pirmoje dienos pusėje jis bus nedidelis, neilgai trunkantis, o popietę prie rytinių rajonų priartės šiek tiek aktyvesnių sniegą nešančių debesų zona, tad ir pasnigs daugiau ir intensyviau, tačiau tai bus tik rytinėje šalies pusėje.

Kitoje šalies dalyje tik pasnyguriuos. Temperatūra sekmadienį kilti neskubės, didžiojoje šalies dalyje bus tarp 0-1 laipsnio šilumos, tik pajūryje bus šiek tiek šilčiau, o šalies rytuose vietomis ir dienos metu temperatūra išliks silpnai neigiama – iki 1 laipsnio šalčio.

Nauja savaitė prasidės irgi be didesnių orų pokyčių, sakė sinoptikas. Ateinančią naktį sniegas pasislinks ir į vakarų pusę, tad daug kur pasnigs, vėjas nebus stiprus. Temperatūra kris šiek tiek sparčiau beveik visoje šalyje, bus neigiama, išskyrus pajūrį. Gali atšalti ir iki 4 laipsnių šalčio, tad vėl daug kur teks saugotis plikledžio.

Pirmadienio dieną didesnių permainų nebus, dangumi plauks daug debesų, kurie vis pažers kritulių, daugiausia vyraus sniegas, o mišrūs krituliai tikėtini nebent pajūryje. Temperatūra bus panaši kaip sekmadienį – nuo 1 laipsnio šalčio rytinėje Lietuvos pusėje iki 4 laipsnių šilumos pajūryje, tačiau vyraujanti bus apie 0 laipsnių.

Antradienis bus gana panašus. Naktį vis dar daug kur sulauksime kritulių, daugiausia sniego, bet diena jau bus sausesnė, sakė sinoptikas P. Starkus. Temperatūra irgi nedaug skirsis – naktį bus tarp 3 laipsnių šalčio ir 2 laipsnių šilumos, o dieną – nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Kitomis dienomis, trečiadienį ir ketvirtadienį, turėtų būti sausiau, be žymesnių kritulių, tačiau pašals kiek daugiau – iki 1-6 ar net 2-7 laipsnių šalčio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA