Kaune neblaivus kariškis pakėlė ranką prieš sutuoktinę | Kas vyksta Kaune

Kaune neblaivus kariškis pakėlė ranką prieš sutuoktinę

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Kaune neblaivus kariškis smurtavo prieš sutuoktinę ir buvo uždarytas į areštinę.

Kaip pranešė Policijos departamentas, lapkričio 29 dieną apie 0.25 val. Kaune, Mikėnų akligatvyje esančiuose namuose, konflikto metu, neblaivus (1,34 prom. alkoholio) 1980 metais gimęs vyras smurtavo prieš 1990 metais gimusią moterį, kuri dėl sukelto fizinio skausmo į medikus nesikreipė.

Kaip paaiškėjo, smurtautojas – Karinių oro pajėgų specialistas. Vyras uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Remiantis baudžiamuoju kodeksu, tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą artimajam giminaičiui ar šeimos nariui, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Lietuvos kariuomenės atstovas spaudai Andrius Dilda BNS teigė, jog kariuomenė vertins situaciją po to, kai bus atliktas policijos tyrimas.

Kaip jau rašyta, statistika rodo, kad 8 iš 10 nukentėjusių nuo smurto žmonių artimoje aplinkoje yra moterys, kas dešimtas – vaikas iki 18 m. Vyrai dažniausiai nukenčia nuo kitų artimos aplinkos vyrų (tėvų, sūnų, brolių ir pan.). Kur ieškoti pagalbos? Apie smurto problemą ir išsivadavimą iš jos pasakoja Kauno apskrities moterų krizių centro pirmininkė Naura Daukšienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA