A. Veryga: kitą savaitę gali būti svarstomi papildomi ribojimai | Kas vyksta Kaune

A. Veryga: kitą savaitę gali būti svarstomi papildomi ribojimai

BNS 2020/11/27 08:27
Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Jeigu situacija dėl koronaviruso plitimo ir toliau negerės, kitą savaitę Vyriausybė gali svarstyti papildomus ribojimus, sako kadenciją baigiantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Gali būti, aš tikrai manau, kad gali būti tų priemonių imtasi ir nelaukiant valdžios pasikeitimo, juo labiau, kad tai dar, matyt, savaitę užtruktų“, – LRT radijui penktadienį sakė ministras.

Jo teigimu, kol kas situacija klostosi ne taip, kaip norėtųsi, tačiau pilną šios savaitės vaizdą ir visus skaičius ministerija turės ateinantį antradienį, tada ir bus galima svarstyti apie konkrečių priemonių poreikį.

„Lauksime šios savaitės skaičių jau visų, jie paprastai atkeliauja maždaug antradienį, pamatome visos savaitės tikrą vaizdą. Tai kaip tik prieš Vyriausybės posėdį mes matysime šios savaitės pilną paveikslą, kas įvyko, kas darėsi, ir tada, tikėtina, Vyriausybė apsispręs, ar reikia papildomų priemonių, ar ne“, – sakė A. Veryga.

Jo teigimu, papildomų priemonių neprireiks, jeigu situacija stabilizuosis. Vis dėlto ministras sako nerimaujantis dėl artėjančio šventinio laikotarpio, nes Vėlinių savaitgalio patirtis rodo, kad žmonės nelinkę laikytis rekomendacijų. Todėl jis skeptiškas, kad situacijai valdyti pakaks tik rekomendacijų.

Lietuvoje, naujausiais ketvirtadienio duomenimis, iš viso nustatyta 53 757 koronaviruso atvejų, pasveiko 12 655 sirgusieji, tebeserga 40 459 žmonės, 449 užsikrėtusieji mirė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA