A. Veryga: izoliacijos išimtys gali įsigalioti jau šeštadienį | Kas vyksta Kaune

A. Veryga: izoliacijos išimtys gali įsigalioti jau šeštadienį

BNS 2020/11/27 13:28
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Asmenims, persirgusiems COVID-19, bus leidžiama tris mėnesius po pakartotinio kontakto nesiizoliuoti. Kaip sako laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, tvarka gali įsigalioti jau šeštadienį.

„Šiandien yra baigiama derinti tvarka – izoliacijos taisyklių pakeitimas dėl izoliacijos išimčių tiems, kurie perserga covidine liga. Tose išimtyse bus nustatoma, kad tie, kurie persirgę covidine infekcija, tris mėnesius dėl aukštos rizikos kontakto jau neturėtų izoliuotis“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė ministras.

„Visiems kitiems, tikėtina, kad jeigu šiandien specialistai suspės viską pabaigti derinti ir bus pasirašyta ir paskelbta, gali būti, kad tokia tvarka įsigaliotų jau ir nuo rytdienos“, – kalbėjo ministras.

Ši tvarka, pasak jo, kol kas galiotų tik su tam tikromis išimtimis, nes dar laukiama medikų ekspertų grupės vertinimo dėl galimybių ją taikyti medikams bei dirbantiems globos ir kitose aukštesnės rizikos įstaigose. Šio vertinimo tikimasi sulaukti pirmadienį.

Tuo metu Seimo nariams, nurodė A. Veryga, izoliacijos laiką bus leidžiama susitrumpinti iki dešimties dienų: „Po diskusijų su Seimo valdyba yra dar viena numatyta korekcija izoliacijos tvarkos taisyklių: greta kitų asmenų, kuriems numatyta galimybė susitrumpinti izoliaciją, bus įrašomi ir Seimo nariai, kurie turėtų tokią galimybę, susitrumpinti izoliaciją iki 10 dienų, turėdami neigiamą covidinį testą.“

Seimo valdybos nariai ketvirtadienį iškėlė klausimą, kodėl Seimo nariai nėra įtraukti į profesijų, kuriems gali būti taikoma trumpesnė nei 14 dienų saviizoliacija, sąrašą. A. Veryga tuomet pažadėjo apsvarstyti siūlymą dėl izoliacijos trukmės trumpinimo Seimo nariams. Anksčiau pranešta apie penkis COVID-19 užsikrėtusius parlamentarus.

Parlamento vadovė lapkričio 23 dieną kreipėsi į ministrą, kad Sveikatos apsaugos ministerija pateiktų sąlygas dėl asmenų srautų valdymo ir atstumų laikymosi, higienos, asmens apsaugos priemonių turėjimo Seime, kurių laikymasis „užtikrintų saugų ir nepertraukiamą Seimo darbą šiuo svarbiu valstybei periodu“.

V. Čmilytė-Nielsen pabrėžė, kad Seimas negali šiuo metu nedirbti ilgesnį laiką. Seimo valdyba yra nutarusi daryti pertrauką parlamento darbe nuo šios savaitės trečiadienio iki kitos savaitės ketvirtadienio, kad būtų pasiruošta pilnaverčiam bei saugiam Seimo darbui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA