Lietuvos krepšininkai paskutinėmis akimirkomis krito prieš Danijos rinktinę | Kas vyksta Kaune

Lietuvos krepšininkai paskutinėmis akimirkomis krito prieš Danijos rinktinę

delfi.lt 2020/11/27 21:27
DELFI nuotr.

Lietuvos rinktinė istorine nesėkme atidarė FIBA „burbulą“ Vilniuje. Penktadienį Dariaus Maskoliūno auklėtiniai po įtemptos ir permainingos kovos 76:80 (22:21, 24:17, 13:22, 17:20) nusileido 2022 metų Europos čempionato C grupės autsaideriams Danijos krepšininkams.

Lietuvos rinktinės startas buvo pavyzdinis. Po spurto 10:2 D. Maskoliūno auklėtiniai beveik iki kėlinio pabaigos sugebėjo išlaikyti dvigubą pranašumą, tačiau 4 danų tritaškiai iš eilės leido svečiams persverti rezultatą jų naudai 21:20.

Kibiau gindamiesi lietuviai susigrąžino iniciatyvą ir po 5 iš eilės Deivido Gailiaus taškų padidino skirtumą iki dviženklio – 33:21, bet svečiai nė nesiruošė paleisti aikštės šeimininkų į priekį ir vėl priartėjo iki 3 taškų – 38:35. Po dviejų iš eilės Tomo Dimšos tritaškių lietuvių reikalai pagerėjo – 46:38.

Po didžiosios pertraukos Lietuvos rinktinės puolimo mechanizmas išsiderino ir ta duobe naudojosi vis daugiau pasitikėjimo savimi įgavę varžovai. Varžovų lyderis Gabrielis Lundbergas po Jono Mačiulio techninės pražangos išlygino ir persvėrė rezultatą danų naudai – 50:51. Tuomet jau kova taškas į tašką persirito į paskutinį ketvirtį.

Lietuviams niekaip nesisekė sureguliuoti taikiklį ir varžovai padidino savo pranašumą iki 5 taškų – 59:64, tačiau Manto Kalniečio ir Deivido Gailiaus tritaškiai sugrąžino persvarą į aikštės šeimininkų rankas. Drąsiai žaisdami svečiai vėl sugebėjo pabėgti į priekį – likus žaisti daugiau nei 3 minutes pirmavo 67:73.

Daugiausiai D. Gailiaus pastangomis Lietuvos rinktinei pavyko išlyginti rezultatą. Likus žaisti 29 sek. rezultatas buvo lygus 76:76.

D. Maskoliūnas pirmoms savaitgalio FIBA „burbulo“ rungtynėms su danais nusprendė neregistruoti Martyno Echodo.

Nuo savaitės pradžios D. Maskoliūno auklėtiniai treniruojasi sostinėje, FIBA „burbulo“ sąlygomis, kur susirinko visos C grupės rinktinės. Be lietuvių sostinėje vieši Danijos, Čekijos ir Belgijos rinktinės.

Penktadienį jau įvykusiose rungtynėse Čekija triuškinamai 62:90 (19:27, 17:20, 15:23, 11:20) nusileido ne stipriausios sudėties į Lietuvą atvykusiai Belgijos nacionalinei ekipai.

Antrąsias rungtynes lietuviai žais sekmadienį su Belgijos rinktine.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA